Cadde Eskişehir'de, ‘Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’

Eskişehir'de, ‘Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’

28.11.2008 - 22:02 | Son Güncellenme:

.

Eskişehirde, ‘Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’

ESKİŞEHİR'de, ‘3'ncü Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’ Rutkay Aziz, Nejat İşler, Mustafa Alabora'nın da katıldığı yürüyüş ile başladı.
Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin Eskişehir'de gösterime sunulması nedeniyle bugün akşam saatlerinde Kanatlı İş Merkezi'nden Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi önüne kadar yürüyüş yapıldı. Yaklaşık bir kilometrelik yürüyüşe sanatçılar Rutkay Aziz, Mustafa Alabora, Nejat İşler, Levent İnanır, yazar Aydın Çubukçu ve Aydın Boysan, Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol ile birlikte yaklaşık 100 kişi katıldı. Kalabalık, Taşbaşı Kültür Merkezi önünde tamamlanan yürüyüşün ardından tulum eşliğinde oyun oynandı.
3'ncü Uluslararası İşçi Filmleri'nin Eskişehir'de gösterimi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kültür Merkezi salonunda açılış töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile yürüyüşe katılan sanatçılar ve yazarlar ile çok sayıda kişi katıldı.
DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yaptığı konuşmada festivalin Eskişehir'e gelmesinden memnunluk duyduklarını belirtti. Büyükerşen, “Türkiye'de var olan şehircilik anlayışına başkaldıran şehirdesiniz. Bu şehir Türkiye'de sizi en iyi anlayacak şehirdir. Çünkü bu şehir, tarihi boyunca kendisine ikinci sınıf roller dayatan düzene defalarca başkaldırmış olan şehirdir. Çünkü bu şehir, kasabalaşmaya başkaldırmış olan, kaderini değiştirmeye kararlı olan şehirdir” dedi.

AZİZ, BÜYÜKERŞEN'İN HİZMETLERİNİ ÖVDÜ
Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Genel Başkanı Rutkay Aziz de konuşmasında, Eskişehir'i modern bir kent yapan Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür etti. Aziz, “Yepyeni bir şehir olan Eskişehir'in, onun yaratıcı mimarı başkan Yılmaz Büyükerşen hocayı kutluyorum. Bilindiği gibi dünya bir kriz yaşıyor. Ekonomik kriz ile birlikte gelen yoksulluk, açlık, ve işsizlikten ne yazık ki ülkemiz de payına düşeni alıyor” diye konuştu.
Yapılan konuşmalardan sonra festivale katkılarından dolayı Yılmaz Büyükerşen, Rutkay Aziz, Mustafa Alabora, Nejat İşler ve Aydın Boysan'a birer plaket verildi. Törenin ardından yönetmenliğini Şerif Gören'in yaptığı ‘Yol’ adlı film gösterime sunuldu.
DİSK Bölge Temsilciliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli oda ve sendikaların katkıları ile 28 Kasım - 5 Aralık 2008 tarihleri arasında düzenlenen 3'ncü Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nde, 25 ülkeden 50 filmin ücretsiz olarak gösterime sunulacağı belirtildi.