Cadde ETİLER’İN İTALYANLAR’I

ETİLER’İN İTALYANLAR’I

13.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

ETİLER’İN İTALYANLAR’I

Bir dönemin eğlence hayatının merkeziydi Nispetiye! Adım başı canlı müzik sahneleri, rakip kulüpleri, gece yaşayanların adresi son 10 yılda restoranlara doğru evrimleşti. İlk değişimin geldiği kebapçılardan sonra steak modası, Etiler’in son kimliğine uyum sağladı. Nusret ve Fenix gibi popüler mekanların yanı sıra
caddeyi kesen sokaktaki iki İtalyan şehrin eski sosyal kodlarının hissini veriyor. Şatafattan uzak, müdavim odaklı iki restoran, aile yemekleri ve ‘date’lerin şu sıralar en doğal adresi...
Da Mario, Türkiye’de İtalyan restoranı geleceğinin belki de ilk başarılı örneği... Yanındaki La Scarpetta da aynı şekilde popülerlikten uzak, kemik müdavim kitlesiyle gastronomi düşkünlerini tavlamış! Henüz yeni gibi dursa da Türkiye şartlarında beş yıldır konseptini ve kalitesini değiştirmeden ilgiyi artırması başarısının göstergesi... Mekanın ilk kurulduğu zamanlarda Cem Orkut’un hayallerini dinlediğimde, biraz sürreal bulmuştum. Mekan sirkülasyonunun dip yaptığı şu son yıllarda ilk anlattığı, kurduğu çatıyı hiç bozmadı Orkut.

Haberin Devamı

Birbirini tamamlıyor

Geçtiğimiz yıl başarılı markaya, sektörün müşteri tarafının en gezen isimlerinden Murat Aşık ortak oldu. Her yeri bilen, müdavim odaklı gustosunu zaten başarılı olan markaya katmasıyla, birbirini tamamlayan mükemmel bir model kurdular.
Şehrin en iyi pizza yapan mekanlarından... Stracciatella peyniri, trüflü, carpacciolu ‘La Scarpetta’ pizzaları fenomen! Extraordinary Italian Taste 2018’de dünyadaki en iyi pizza restoranları arasına girerek başarısını tescillemiş. Risotto ve makarna seçeneklerindeki lezzetleriyle klasik İtalyan arayanlar için tam isabet ürün tazeliğine göre kurgulanmış menü var.

Nusret’in en büyük meydan okuması!

Dubai’de tuttu, “Körfezin milyarderleri abartılı şovu sever” dedik. Miami’yi yıktı, “Rapçiler kendilerine mekan yaptı, ittirdiler” dedik. Mikonos’u ‘futbolcu çevresine’ New York’u da ‘Instagram fenomenliğine’ bağladık. Şimdi yeni bir meydan okumaya hazırlanıyor Nusret. Mutfak konusunda başka konseptlerin başarılı olamadığı, Amerikalı kahve zinciri Starbucks’ın bile tüm marka kodlarını yıkıp, şansını zorladığı Milano’ya SaltBae’yi taşıyor. Nusret, restoranını Via Gesu’daki Four Seasons Milano’nun içinde açacak.
Nusret’in bu meydan okuması en zoru... Çünkü karşısında İtalyanlar olduğu kadar Arjantinliler’in de hakim olduğu steak kültürü var Milano’da. Milano’daki Arjantinli bbq’ları A.C Milan’ın 10 numarası Hakan Çalhanoğlu’na sormuştum. “Hepsi iyi ama Nusret Abi buraya gelse yıkar” dediğini daha önce bu köşede yazmıştım.
Sanırım milli futbolcumuz haklı çıkacak; Nusret, Milano’da Starbucks’ın yapamadığını yapacak!

Haberin Devamı

Bildiklerimizden farklı

Yine Nispetiye’yi kesen sokaktaki Scarlett de kısa sürede klasik olma yoluna girip, ‘etçil’ müdavimlerini oluşturdu. Markanın diğer başarılı steak konseptlerine göre en büyük farkı, New York havasında lüks bir barbekü restoran hissini vermesi... Uzun barı ve personel adabıyla, et restoranlarındaki o bağrış çağrışı sevmeyenler için birebir. Izgaranın başında Süleyman Dilek var. Müşteri yaklaşımı, araştırma tutkusu, saygı ve gelişim içinde olması, en büyük avantajı... Üst kattaki odasıysa haftanın beş günü dolu.
Bu mekanlara eklenen son markaysa Limon... Alaçatı’da eğlence kodlarını değiştirmeyi başaran Fancy Grup, Çalıkuşu Sokak’ın dışına ilk kez çıkıyor.
İlk haftadan yemek ve eğlen-cesiyle ilgili olumlu hava var.