Cadde ETRAFIMIZI ÇAKALLAR SARACAK!

ETRAFIMIZI ÇAKALLAR SARACAK!

10.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sezonun merakla beklenen filmlerinden ‘Çakallarla Dans’, 17 Aralık’ta vizyona giriyor. Yönetmen Murat Şeker’e göre bu film, “Çok çılgın bir komedi!” Çakallarla tanışmadan önce filmin esas oyuncuları Şevket Çoruh, Didem Balçın ve yönetmen Murat Şeker’le bir araya geldik

ETRAFIMIZI ÇAKALLAR SARACAK

Yönetmen Murat Şeker beş yıldır sinema sektörünün içinde. Son olarak ‘Aşk Tutulması’ ve ‘Aşk Geliyorum Demez’ adlı romantik komedi filmlerini izledik. Şimdi romantizmi bir kenara bıraktı, komediye yoğunlaştı. Ortaya çıkan film ‘Çakallarla Dans’, hikayesi ve oyuncularıyla şimdiden merak konusu. Filmin başrol oyuncuları Şevket Çoruh, Didem Balçın ve yönetmen Murat Şeker, Milliyet CADDE için bir araya geldi, filmle ilgili sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

* Nasıl bir film yaptınız? Dışarıdan bakınca ne görüyorsunuz?
Murat Şeker: Çılgın bir komedi oldu. Komedi filmi çekmek zordur. Komiklik yapmaya çalışırken gülünç duruma düşebilirsiniz. ‘Çakallarla Dans’, halk sineması ekolünü devam ettiren, Yeşilçam filmlerinin esintilerini taşıyan ama günümüzde geçen ‘çakallarla’ dolu bir film.

Şevket Çoruh: İçinde küçük polisiyesi olan bir komedi filmi. Herkesin aklında filmle ilgili birkaç sözcüğün kalacağını düşünüyorum.

* Ne anlatıyor?

M.Ş.:
Kenar mahallede yaşayan dört kafadarı anlatıyor. Bu dört kafadar ‘çakal’ olmasa da ‘çakallık’ yapma peşinde... İşin içine karışan telekulakçı polislerle olaylar gelişiyor.

* Çekimler nasıl geçti?
Ş.Ç: Çok eğlenceliydi. Set aralarında ‘el kızartmaca’ bile oynadık... Futbol oynamaktan anlamamam, topa bile vuramam ama film sayesinde ona da alıştım.

Didem Balçın: Sahneler kahkahalarla bölünüyordu. Bugüne kadar en rahat hissettiğim setti.

* Bu filmde sizi ne cezbetti?
Ş.Ç.: Uzun süredir komedi oynamadığım için bu tarz bir projede yer almak istiyordum. Murat Şeker’in daha önce yaptığı filmleri de biliyordum. Senaryosu, yönetmeni, karakter ve sevdiğim arkadaşlarımla birlikte olma fikri ikna edici oldu.

D.B.: Senaryoyu gece 12 gibi okumaya başlamıştım, 20’nci sayfaya geldiğimde “Bu filmde olmalıyım” dedim. Daha önce oynamadığım bir karakter olması, kadro ve Murat Şeker’le çalışma fikri beni cezbetti.

* Karakterlerinizden bahsedebilir misiniz biraz?
Ş.Ç.: Gökhan, tekel bayi sahibi bir adam. Ama oranın koca bir holding olduğunu düşünüyor, kendisini de işadamı zannediyor. Bütün derdi güzel kadınlarla birlikte olmak, içmek... Hayallerine ulaşabilmek için çıkış yolu arıyor ve arkadaşlarıyla plan kuruyor.

D.B.: İlker Ayrık’ın karısını oynuyorum. Fatma, çok dişi bir karakter. Çakallıktan hiç vazgeçmiyor, sürekli fikir üretiyor. Fikirleri doğrultusunda kocasını yönlendirip, olayların sonucunu bekliyor.

* Murat Şeker’le çalışmak nasıldı?
Ş.Ç: Bana göre birlikte eğlenebilen insanlar güzel şeyler üretebilir. Murat Şeker’in sinemaya bakışı da böyle. Hep beraber üretip, eğlenip, güzel bir film yapma çabasındaydık.

D.B.: Oyuncunun denetimi yoktur ama beni dengeleyecek biri vardı. Murat Şeker, her rolün dozunu iyi ayarlamıştı. Hiçbir karakter ön planda ya da geri planda değildi.

* Rol aldığınız tiyatro oyunlarından bahsedebilir misiniz?
Ş.Ç: BKM’de Caveman (Mağara Adamı) adlı bir oyun oynuyorum. Bu sene komedi yılı oldu, bu yüzden keyfim çok yerinde.

D.B: ‘Bunu Yapan İki Kişi’ adlı oyunda Nergis Öztürk, Özgün Aydın, Eylem Ünüvar ile birlikte rol alıyorum, Afife Jale Sahnesi’ndeyiz. Oyun, kadın-erkek ilişkilerini anlatıyor.

“Tuba dişli bir kadın”
* Murat Bey, bu sizin komedi türünde ilk deneyiminiz...
Evet, önceki filmlerimden farklı. Konusu ve anlatım diliyle de yeni bir tarzı var. İnteraktif bir film aynı zamanda, cakallarladans.com sitesinde ‘çakallık hikayeleri’ diye bir sayfa açtık, herkes yaptığı ya da tanık olduğu çakallıkları yazabilir.

* Devamı gelir mi?
Olabilir. Bu filme konu olan hikayelerin bir kısmı araştırmalarla ortaya çıktı. Mesela İlker (Ayrık) ve Didem’in (Balçın) oynadığı karakterleri, zimmetine para geçiren bir muhasebeciden esinlendik. Devamı olursa yine gerçeklerden yola çıkarız. Çakallarla Dans’ın sonucuna göre neye yoğunlaşacağıma karar vereceğim. Çünkü ‘Tek Gecelik Aşk’ adlı senaryosu hazır bir film daha var.

* Tuba Ünsal Los Angeles’ta olduğu için karakterini sizden dinleyebilir miyiz?
Tuba film vizyona girdiğinde doğuruyor olur herhalde. Telekulakçı iki polisten birini oynuyor, gazeteci kılığında çetenin içine sızıyor. Bu filmle birlikte ‘cici kız’ rollerinden sıyrılacağını düşünüyorum. Tuba, çıtkırıldım biri gibi görünür ama aslında dişli bir kadındır. Birlikte çalıştığımız için memnunum.

Oyuncular:
İlker Ayrık (Servet), Timur Acar (Necmi), Murat Akkoyunlu (Hikmet), Tuba Ünsal (Sinem), Kemal Uçar (Yücel), Erdal Tosun (Bestami Hoca), Cengiz Küçükayvaz (Adnan),
Sümer Tilmaç (Bahattin), Sevinç Gürşen (Necla), Sera Tokdemir (Pelin), Bülent Çolak (Metin), Hakan Bilgin (Berber Hüseyin), Bülent Serttaş (Recep)