EViM, EViM GÜZEL EViM

Selim Kaptan gibi insanlarla tanışınca mutlu oluyorum. Selim Kaptan kim mi? Alaçatı müdavimleri bu adı iyi bilir.

EViM, EViM GÜZEL EViM

10 yılı aşkın süredir Çeşme’nin ilk beach clublar’ından Sole&Mare’yi işletiyor Selim. Dört yıldır da Alaçatı’nın içindeki Mi Casa’yı; yani Evim’i

EViM, EViM GÜZEL EViM

İzmir doğumlu Selim Kaptan. Kökleri, Rusya’ya ve Girit’e dayanıyor. İş hayatına çiftçilikle başlamış. Halen Kuşadası’nda 10 dönüm arazi içinde 7 bin zeytin ağacı var. Çok özel zeytinyağları yapıyorlar ama bu iş onun için hobi düzeyinde. Asıl işiyse işletmecilik.

Çeşme’nin ilk beach club’ı
Çeşme’ye ilk beach club’ı getiren isimlerden biri. Sole&Mare yani Güneş ve Deniz, Aya Yorgi Koyu’nda, devasa bir tesis. Sezonu, şimdilik plaj kısmıyla açtılar geçen hafta. Ben de oradaydım. Aslında anlatmaya tersten başladım. Benim Alaçatı’ya gitmemin sebebi, Selim’in sahibi olduğu Mi Casa yani
Evim lokantasını yazmak.
Sole&Mare’ye tekrar döneriz, şimdi biraz Mi Casa’nın ambiyansı ve yemeklerinden söz edelim.

Şık bir zevkin ürünü
Selim, iflah olmaz bir antika meraklısı. Daha birkaç hafta önce üşenmeyip Çukurcuma’yı talan etmiş. Lokantanın her köşesi, ince bir zevkin ürünü objelerle dekore edilmiş. Masalardan apliklere, servis takımlarından döşemelere her şey orijinal, şık.
Lokantanın girişindeki bar da Alaçatı’nın önemli sosyalleşme mekânlarından.

Başyapıt ayarında
Yemeklere geçersek; haliyle Akdeniz mutfağı servis ediyorlar. Minimal ama üzerinde uzun süre çalışılmış bir mönüleri olduğunu söyleyebilirim. Deniz ürünleri de, etler de, makarnalar da, salatalar da çok lezzetli. Ama ben özellikle deniz ürünlü çorbalarına bayıldım, belirtmek isterim. Midye, kalamar, karides ve balık parçalarından mürekkep çorbanın kıvamı, bir parça daha koyu tutulsa başyapıt olabilir. Arayı atlayıp biraz da ana yemekten bahsedeyim. Izgara lağos yedik o akşam. Yengeç soslu, yanında da karides vardı. Utandırmıyor... Mutfak şefi Sedat Arslan’a teşekkür ederim.
Mi Casa geçen cumartesi sezona “Merhaba” dedi. Tabii ilk günün telaşı, tıka basa salonla birleşince ufak tefek aksaklıklar yaşanması kaçınılmazdı. “Birkaç gün içinde her şey yoluna girer, hatta girmiştir” diyor, bu bahsin üzerinde durmaya gerek görmüyorum.

Sezonu açtım
Tekrar Sole&Mare’ye dönelim. Ertesi gün Alaçatı’da sevgili Heval’le (Elhüseyni) yaptığımız kahvaltının (daha doğrusu benim masada ne varsa süpürdüğüm, onun çatalın ucuyla tattığı) ardından gittiğimiz tesis, sanki ağustos ayını yaşıyordu. Henüz sezonun başlamasına daha var, o yüzden İstanbul’dan akın başlamamış ama bir gece önce Mi Casa’yı dolduran İzmir sosyetesi, Sole&Mare’de yerini almıştı. Hava sıcaklığı 30 derece civarındaydı, denizse soğuk ama Bozcaada’dan ya da Akçay’dan daha soğuk değil. Girilebilirdi yani. Girdim, çok sayıda insan gibi... Sezonu 5 Mayıs’ta açtık, hayırlısı...
Başta da söyledim: Selim gibi insanlarla tanışınca mutlu oluyorum. Öngörülü, vizyon sahibi bir adam Selim. Yaptıkları ortada. Sürekli fikir üretiyor, mesela gelecek senenin yatırımını şimdiden planlıyor. Yine Çeşme’de, bu kez Ege yemeklerini servis edeceği bir restoran açacak. Planlarında İstanbul da var ama ona göre henüz vakit erken. “Bekleriz efendim” diyelim, naçizane.

PARANIZIN KARŞILIĞINI ALIYORSUNUZDördüncü yılını yaşayan Mi Casa, ucuz bir lokanta değil ama ödediğiniz paraya değiyor. Başlangıçlar, 22-28, salatalar 20-22 TL bandında. Risotto ve makarnaların fiyatları, 28-34 TL arasında değişiyor. Ana yemeklerse, 34-54 TL ki, bu kategoride en pahalısı ızgara lağos.

EViM, EViM GÜZEL EViM

MI Casa
Adres: 1026 Sk. NO: 3/a Tokoğlu Mah. Alaçatı
Tel: 0 232 716 60 75

Sole&Mare
Tel: 0 232 712 20 57

19 Ekim 2019 Magazin Bülteni19 Ekim 2019 Magazin Bülteni
Cadde Yazarları

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber