Cadde Evlenecek çiftlere özel ilk dans kursu

Evlenecek çiftlere özel ilk dans kursu

23.12.2009 - 02:09 | Son Güncellenme:

Düğün dansınızın unutulmaz olmasını istiyorsanız, Hande Kayacık Dance Company'nin 'ilk dans kursu' size göre

Evlenecek çiftlere özel ilk dans kursu

Düğün törenlerindeki en bilindik sahne: Kalabalığın karşısına çıkan gelin ve damat yarı panik, yarı şaşkınlıkla el ele tutuşur ve sallanırlar. 'Hande Kayacık Dance Company' tüm çiftlerin kabusu olan ilk dansı unutulmaz bir deneyime çeviriyor. Sadece nişanlı çiftlerin katılabildiği 'ilk dans kursu'nun eğitmeni Hande Kayacık'la konuştuk.

Düğün dansı kursu açma fikri nasıl ortaya çıktı?
Gelin ve damatların sağa sola sallanarak bir şeyler yapmasına çok üzülüyorum. Mesleğim gereği böyle şeylere çok dikkat ederim ister istemez. Böyle özel bir günde, ilk dansta, bütün gözler çiftin üzerindeyken, daha estetik ve uyumlu bir görüntü vermek gerekiyor. Bu düşünceyle 'düğün dansı' markası da ortaya çıkmış oldu.

Heyecandan öğrendiği dansı unutanlar oluyor mu?
Bir yılda yaklaşık 250 kişi evlendiriyorum, şu ana kadar öyle bir şey olmadı. Çünkü ezberletmek yerine öğretmeyi tercih ediyorum. Böylece dans bir hobiye dönüşmüş oluyor.

Hangi dansları öğretiyorsunuz?
Dans türü müziğe ve gelinlik modeline uygun seçiliyor. Ben çiftlere zarif, etkileyici ve öğrenmesi kolay olan slow dans veya rumba dansını öneriyorum. Sıkı çalışmayı göze alan çiftler, gelinlik modeli de uygunsa vals de yapabilirler.

Kursta bir gün nasıl geçiyor?
Önce dans etmeyi öğretiyorum, sonra da koreografi. Çünkü ezberlenen hareketler o günün heyecanıyla çabuk unutulabiliyor ya da yapmacık durabiliyor. Ben dans eden çiftlerin sanki 40 yıldır bu işi biliyorlarmış da o gece lütfedip dansa kalkmışlar edasında olmalarını istiyorum. Bu yüzden ilk dersler teknik ağırlıklı geçiyor. Dansın temelini, adımları, dönüşleri ve figürleri öğretiyorum. Sonra dans koreografisi... Son derste de çiftin sahneye girişinden çıkışına kadar tüm detayları prova ediyoruz. İsteyen çiftlerle bu provayı düğün mekanında da yapabiliyoruz.

Müzikleri neye göre seçiyorsunuz?
Çiftlerin seçtiği müziklerin uygun olup olmadığına bakıyorum önce. Eğer birşey seçmedilerse, en güzel düğün dansı şarkılarından oluşan bir CD veriyorum onlara.

İlk dansla ilgili çiftlere özel tavsiyeleriniz var mı?
Düğün günü gelinliği giydikten sonra DJ ve fotoğrafçıyla birlikte müzikli prova yapın. Mutlaka gülümseyin. Gülümsedikten sonra kimse hatayı fark etmeyecektir.
Adres: Karahasan Sokak Başoğlu Apt. No:6 D.1 Balmumcu
Tel: 0212 288 10 02
www.dugundansi.com

Haberin Devamı

Bu sezonun en popüler düğün şarkıları
Ana Gabriel - Historia D'un Amour
Andy Williams - Can't Take My Eyes Off Of You
Elvis Presley - Always On My Mind
Kutsi - İlan-ı Aşk
Ferhat Göçer - Cennet
Zuhal Olcay - Pervane