Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları

Şehrin 40 gün 40 gece sürecek ilk etkinliği. Alışveriş bahane, belli ki festival boyunca her köşede ayrı bir kıyamet kopacak. İşte benim seçtiklerim
İstanbul’u dünya alışveriş turizmi ajandasına sokacak bir etkinlik; İstanbul Shopping Fest’in bu yıl ikincisi yapılacak. İlk yıl daha bir pes tondan geçmişti festival. Bu yıl hazırlıklar altı ay evvelinden başladı. Neredeyse şehrin perakendecilerinin tamamı bu etkinlik için özel öneriler geliştiriyor. Havanın da güzelleşmesiyle festivalin yan etkinliklerine katılımın çok yüksek olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Sabah 02.00’de alışveriş!
Tek merakım, gece 24.00’te hatta 02.00’ye dek açık kalacak mağazalarda sahiden o saatte alışveriş yapacak birileri olacak mı? Örneğin stil danışmanlığı servisi veren bir butikte saat 23.00’te danışmanların tavsiyelerini dinlemek için insanlar sıraya girer mi? Kendi adıma muhakkak bir gece 24.00’te alışveriş yapmak istiyorum. Daha önce hiç yapmadım.

İstinye Park’ta Vogue farkı
Festivalin bu hafta İstinye Park’taki açılışının şaşaalı olacağına eminim. Ne de olsa bir Vogue efekti var! Dergi, birinci yılını İstinye Park’ın içinde açtıkları bir sergi ve partiyle kutluyor. Tüm mağazalar 24.00’e kadar açık.
Önümüzdeki hafta sonu, yani ayın 26’sında, Başbakan’ın resmi açılışı yapmasıyla da esas kıyamet başlayacak. Kortej İstiklal Caddesi, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi ve Bağdat Caddesi’nden geçecek. O gün mutlaka Nişantaşı ve Erenköy’de olup caddelerdeki bu şenliği takip etmek istiyorum. Kıvanç Tatlıtuğ, Alışveriş Festivali’nin yüzü. Bence çok doğru bir seçim! Ortadoğu ülkelerinde Tatlıtuğ’un yarattığı heyecanı bilmeyenimiz kalmadı. Söylenildiğine göre Tatlıtuğ korteje de katılacakmış.
Bu kadar alışveriş odaklı bir etkinlikte kimin ne indirim verdiğine, uygun alışveriş fırsatlarına göz atacağım da muhakkak! 26 Mart, Akmerkez’in gece 02.00’ye dek açık kalacağı gün. 0 gün bu alışveriş merkezindeki mağazalar 22.00’den itibaren özel kampanyalar yapacaklarmış. Kimilerinin indirimi bir saatle sınırlıymış. Sadece kılık kıyafet değil, her türlü ihtiyacı için alışveriş yapması gerekenler, en uygun seçenekleri görmek için bu tarihi bekliyormuş.
19 Mart’ta Abdi İpekçi’de yapılacak partiyi de Brasserie’den izlemek niyetindeyim. Burhan Öçal, Bora Uzer ve Ozan Doğulu var.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı’da Elle partisi
Kapalıçarşı’yı, en eski alışveriş merkezimiz olarak bu etkinlikte bulmaktan keyif duydum. Bir zamandır hafta sonlarımı Kapalıçarşı’da geçiriyorum. Orada olmak ne keyif! Elle dergisi de çok şık bir hareket yapmış, bu yıl 550’nci yaşını kutlayan Kapalıçarşı’da 3 Nisan akşamı bir parti yapacakmış. Kapalıçarşı’nın her zamanki turistik-eklektik kimliğinden sıyrılıp Beyaz Türkler’i ağırlayacağı bu partiye gitmeyi bekleyemiyorum!
İSF, temelde yabancı turisti şehre çekecek bir zamanda kurgulanmış, THY’nin de özel katkılarının olduğu bir etkinlik. Bence hafta sonları İstanbul’a yakın illerden de merak edip gelenler olacak. Bu yıl beklenildiği kadar turist akınına uğrayacağını doğrusu pek düşünmüyorum. Umarım önümüzdeki yıllarda hayal ettikleri gibi Dubai Festivali’nin kalabalığına ulaşır.