Ferhan İstanbullu

Ferhan İstanbullu

ferhanist@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gazetelerde tasarımcıların çarşaf çarşaf defile haberini okumak pek heyecanlı; bir de davetiye bulmak mümkün olabilse... Markafoni’nin canlı moda haftası blog’u sayesinde defile gündemini anında takip edebileceğiz

Günlerdir biricik moda haftamıza katılacak tasarımcıların çarşaf çarşaf haberlerini okuyoruz. Ne konseptler, ne ünlü isimleri giydirmeler, ne şaşaalı hikayeler; tekmili birden moda haftasında. Lakin yazılarda sözü edilmeyen bir gerçek var ki, o da defilelerin sadece sınırlı sayıda izleyiciye sunulacağı.... Alışveriş sitesi Markafoni iki yıldır yaptığı takdire şayan bir hareketi bu yıl da tekrarlayacakmış. İstanbul Fashion Week’in online fashion dalında sponsorluğunu üstlenmişler. Defileler, bence en az onu kadar heyecan verici olan sahne arkası görüntüler, davetliler; kısacası Tepebaşı TRT binasının önündeki etkinlik alanı çadırda tüm yaşananlar, video ve fotoğraflarıyla blog.markafoni.com adresinden ‘dakika dakika’ takip edilebilecekmiş. Markafoniciler, sitenin takipçilerine defilelere davetiye, standlarına gelenlere özel hediye setleri gibi hoşluklar da düşünmüş. Oturduğunuz yerden son modayı takip etme konforu, ne güzel! (Benzer uygulamayı dünyada style.com ilk yaptığında moda dünyasında kıyamet kopmuştu. Anında görüntünün, hazır giyim endüstrisinin en temel çarklarından olan taklit müessesesini iyice çığrından çıkaracağı düşünülmüştü. Korkulan olmadı, kimse ölmedi, endüstri aynı tas aynı hamam devam ediyor...)


Pembeyle barışma zamanı

Bakıyorum; en minimal kıyafetleri en pastel tonları tercih eden anneler bile kızlarının ‘şeker pembesi’ aşkına karşı mücadeleyi bırakıyor. Belli ki ergenlik çağı öncesi yaşta kızı olan her anne bir dönem pembe bombardımanıyla yüzleşmek zorunda kalacak. Özellikle de okul alışverişin yapıldığı şu günlerde öğrendim ki PopPixie adlı karakterler çok modaymış. İyi kalpli periler diye özetleyeceğim bu karakterler, kızların okul çantalarını istila etmiş. Beslenme sepeti, kalem kutusu, silgi, kalem, vs... Küçük kızların arzu nesneleri de işte bunlar oluyor. Galiba küçük kızların pembe peri merakını Gap kapüşonlu üstler ve Converse ayakkabılar öncesi atlatılması gereken bir diğer dönem olarak değerlendirmeli.

B Point’in rockçılara yaraşır mücevherleri

Trend olsun olmasın, rock’n’roll dünyadan ilham alan kıyafetlerin, takıların, saç kesimlerinin daimi müptelasıyım. Uzaktan hep beğendiğim, her gün türeyen takı tasarımcısı ordusunun bir üyesi olduğunu asla düşünmediğim bir isim, Bilgün Dereli... Şimdi de deri ceketini sonbaharda üstünden çıkarmayacak, jean ve botu giyiminin temel parçaları yapmış kadınların aklını başından alacak parçalar tasarlamış. Üstü zımba gibi altın kabaralarla süslenmiş, elmas taşlı küpe ve yüzükleri mutlaka yerinde gidip görmek istiyorum. Demek böyle olurmuş rock’çının gerçek mücevhere düşkün olanı! Parmağında bu yüzük, üstünde şık bir deri ceket varken makyaja kimin ihtiyacı var?! (Meraklısı için: B Point mağazası, Akmerkez’de...)