Cadde FESTiVAL iÇiNDE FESTiVAL

FESTiVAL iÇiNDE FESTiVAL

29.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Chick Corea, Tonny Bennet, Seal, Grace Jones... Dünyaca ünlü yıldızlar önümüzdeki ay İstanbul’da caz havası estirecek

FESTiVAL iÇiNDE  FESTiVAL

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 13’üncü kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 17’nci Uluslararası İstanbul Caz Festivali, 1 Temmuz’da başlıyor. 20 Temmuz’a kadar sürecek festival, 30’un üzerinde konser, 300’ün üzerinde yerli ve yabancı sanatçıyla İstanbul’u yine bir caz kentine dönüştürecek. Şehrin çeşitli mekanlarına yayılacak Uluslararası İstanbul Caz Festivali konserlerine bu yıl, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nin yanı sıra Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Müzesi, İstanbul Modern, İstinye Park, Salon, Sepetçiler Kasrı ve The Marmara Esma Sultan ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında Chick Corea’dan Tonny Bennett’e, Seal’den Grace Jones’a, Martha Wainwright’tan Buika’ya, Lisa Ekdahl’dan Stanley Clarke’a kadar pek çok önemli ismin konserleri izlenebilecek.
İstanbul Caz Festivali’nin bu yılki yeniliklerinden biri festivalin ilk hafta sonunda gerçekleşecek Tünel Şenliği olacak. 3 Temmuz Cumartesi günkü şenlikte Tünel ve Galata meydanlarında kurulacak ana sahnelerin yanı sıra bölgedeki birçok farklı mekandaki etkinliklerle, ‘festival içinde festival’ geç saatlere kadar devam edecek. Festivalin gelenekselleşen etkinlikleri Caz Vapuru ve Sokak Konserleri bu yıl da sürüyor.

Haberin Devamı

Özel CD’si müzik marketlerde
Caz Festivali, 1 Temmuz Perşembe akşamı The Marmara Esma Sultan’da İstanbul Jazz Stars feat.’in konseriyle başlıyor. Açılışta Türkiye’nin önemli caz müzik yazarlarından radyo programcısı Tülya Tunçağ’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek.
Festivale katılan çeşitli sanatçıların parçalarından oluşan İstanbul Caz Festivali CD’si bu yıl da EMI Müzik Türkiye işbirliğiyle hazırlandı. Festivalin yabancı yıldız isimlerinin yanı sıra, Türk cazcılarının özellikle yeni albümlerinden seçilmiş parçaların yer alacağı bu CD, haziran ayının ortasından itibaren müzik marketlerde satılmaya başlandı.
Festivalin, fiyatları 20 - 200 TL arasında değişen biletleri biletix satış noktaları, biletix çağrı merkezi ve İKSV binasından alınabilir.
www.iksv.org/caz