Cadde Fikret Mualla’ları aldı espriyi patlattı

Fikret Mualla’ları aldı espriyi patlattı

14.03.2010 - 23:12 | Son Güncellenme:

Cem Yılmaz, Alif Art’ın düzenlediği müzayedede Fikret Mualla’nın 3 tablosunu aldıktan sonra telefonla konuşur gibi yapıp ‘Alo Fikret abi aldım’ dedi, çevredekileri güldürdü

Fikret Mualla’ları  aldı espriyi patlattı

Alif Art’ın dün Esma Sultan Yalısı’nda düzenlediği müzayedenin, ‘Modern ve Çağdaş Sanat Eserleri’ başlıklı ilk bölümüne Cem Yılmaz damgasını vurdu. 223 eserin satışa sunulduğu müzayedede Cem Yılmaz 12 eser satın aldı.
Müzayedeye Cansu Dere ile gelen Yılmaz’ın satın aldığı en yüksek fiyatlı eser ise, 120 bin TL ile, Türk resminin ustalarından Fikret Mualla’nın “Poker” adlı tablosu oldu. Ayrıca, Yılmaz, müzayedenin diğer iki Fikret Mualla tablosuna da en yüksek teklifi verdi. Yılmaz, sanatçının “Kadın ve Çiçek”ine 24 bin TL, “Sokak”ına 47 bin TL teklif vererek sıkı bir Fikret Mualla hayranı olduğunu gösterdi.

Dali’nin heykellerini de aldı
Yılmaz, Fikret Mualla tablolarını satın aldıktan sonra ayağa kalktı ve telefonla konuşur gibi yaparak “Alo Fikret abi aldım” diyerek espri yaptı. Neşet Günal’ın “Toprağa Öykü: Millet’e Saygı”sı (24 bin), Salvador Dali’nin “Don Quichotte” (4 bin 750) ve “Kosmik Gergedan” (6 bin 500) heykelleri, Mustafa Ayaz’ın “Dansçıları”ı ( 3 bin 250) ve “Sohbet”i (3 bin 250), Tuncay Takmaz’ın “Figürlü Kompozisyon”u (5 bin), Ergin İnan’ın “Ağustos Böceği” adlı litografisi (1.750), Burhan Doğançay’ın “Soyut” adlı litografisi (3 bin) ile Mehmet Pesen, Nurullah Berk, Bedri Rahmi, Turhan Selçuk, Cihat Burak, Burhan Doğançay, Abidin Dino, Mustafa Horasan’ın bir arada satışa sunulan 9 adet litografisi (10 bin) Yılmaz’ın koleksiyonuna girdi. Sanatçı gazetecilerin soruları üzerine bu tabloları sevdiği için aldığını belirtti.

Şeker Ahmet Paşa rekor kıramadı
Müzayedenin ikinci bölümünün en dikkat çekici eseri ise Şeker Ahmet Paşa’nın “İznik Tabakta İncirler, Yıldız Vazoda Güller, Gümüş Kasede Meyveler” adlı eseriydi. Teklif usulüyle satışa sunulan müzayede için müzelerin fiyat belirttiği açıklanmıştı. Fakat Sabancı Müzesi müzayede öncesinde yazılı açıklama yaparak söz konusu tabloya teklif sunmadığını belirtmişti. Nitekim Şeker Ahmet Paşa’nın tablosu için müzeler teklif sunmadılar; dolayısıyla da eser 500 bin TL’ye satışa çıktı. Şeker Ahmet Paşa’nın tablosu için Beşiktaş Yöneticisi ve işadamı Numan Ceyhan, işadamı Mustafa Özkan ve Kosifler Oto’nun sahibi Süleyman Kosif arasında çekişme yaşandı. Her üç isim arka arkaya teklif sundular. Numan Ceyhan’ın 1 milyon TL sunduğu tablonun fiyatını, müzayedeye telefonla katılan bir alıcı 1 milyon 350 bin TL’ye yükseltti. Ve eser adı açıklanmayan bu koleksiyonerin oldu. Şeker Ahmet Paşa’nın tablosu 1 milyon 350 bin TL’lik fiyatıyla, en pahalı klasik Türk yapıtları arasında 4. sıraya yerleşti. Müzayedenin bir diğer yüksek fiyatlı eseri ise 350 bin TL ile Edirnekari, Celi Muhakkak Besmele oldu.