Cadde Galaya siyasi akını

Galaya siyasi akını

09.01.2009 - 00:37 | Son Güncellenme:

Süper Vali Recep Yazıcıoğlu’nun hayatından yola çıkılarak çekilen “Vali” filminin galasına, TBMM Başkanı Köksal Toptan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu gibi birçok siyasi katıldı

Galaya siyasi akını

Süper Vali Recep Yazıcıoğlu’nun hayatından yola çıkılarak çekilen, yapımcılığını Ata Türkoğlu’nun ve yönetmenliğini M. Çağatay Tosun’un üstlendiği “Vali” filminin galası önceki akşam Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.
Galaya Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun ailesinin yanı sıra TBMM Başkanı Köksal Toptan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Devlet Bakanı M. Sait Yazıcıoğlu, eski İçişleri Bakanı Abdülkadir?Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Denizli Valisi Yavuz Ertümen, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, aynı zamanda filmde de rol alan eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova gibi birçok siyasi isim katıldı.
Galaya katılanlar arasında Halit Kıvanç, Sinemis Candemir, Cansu Dere, Ali Taner Baltacı, Burak Kut, Mustafa Topaloğlu, Merve Sevi gibi ünlü simalar vardı. Filmin yönetmeni Çağatay Tosun, askerde olması nedeniyle galaya katılamadı.

Haberin Devamı

Vali için ne dediler?
Köksal Toptan: Film böyle bitmemeliydi
Sinema eleştirmeni değilim ama sonu hariç iyi bir film. Film böyle bitmemeliydi. Türkiye’nin üzerinde bin yıldır bazı hesaplar yapılmıştır, şimdi de başka hesaplar yapılıyor. Bunları yenmemiz lazım. Bu tür filmlerden ders çıkarmamız lazım, özellikle gençlerin ders çıkarması lazım.

Muammer Güler: Güzel ama abartılı
Senaryo güzel ama biraz abartılı bulduğumu söyleyebilirim. Gerçek hayatta aynı kazanın yaşanmasından ötürü dosya tekrar açılmaz, sanmıyorum. Çünkü rahmetli valinin kazasının filmdeki senaryo gibi olduğunu sanmıyorum.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay
“Bir yakın dostu bir anlamda konu alması bakımından bizim için o boyutu da önemli. Biz biraz hüzünle seyrediyoruz. Öğrenciliğimiz beraberdi. Yurtta aynı odada kalmıştık. Sonra hayat boyu hiç irtibatımız kesilmemişti.”

Erdal Beşikçioğlu: Abartı göreceli bir kavramdır
“Onlar bizim büyüklerimiz, biz derdimizi anlatamıyoruz. Abartı göreceli bir kavramdır, tartışmaya gerek yok. Biz sahnede ya da ekranda derdimizi anlatabiliyoruz, muhakkak haklılar. Sözün bittiği yerde bir film yaptık, doksan dakikada anlatmaya çalıştık.”