Cadde Gece yarısı oyun kuyruğu

Gece yarısı oyun kuyruğu

13.11.2008 - 10:00 | Son Güncellenme:

'World WarCraft' oyunun yeni eklenti paketi gece yarısı dünya çapında satışa çıktı. Fanatikileri oyuna bir an önce sahip olmak için teknoloji marketlerinin önünde izdiham yarattı.

Gece yarısı oyun kuyruğu

Dünya çapında 11 milyondan fazla oyuncusu olan ve fanatikleri tarafından "başka bir dünya" olarak nitelendirilen efsanevi 'World WarCraft' oyununun yeni eklenti paketi 'Wrath Of The Lich King', gece yarısı tüm dünya çapında satışa çıktı. Oyun, Türkiye'de de gece yarısından itibaren bir çok satış noktasında oyunseverlere sunuldu.

Ümraniye MediaMarkt, Etiler D&R ve Yenibosna Dünya Ticaret Merkezi içindeki Bimeks önünde sıraya giren yüzlerce kişi oyuna sahip olabilmek için saatlerce kapıda bekledi. Saatler öncesinden kuyruğa giren vatandaşlarda saat gece yarısına yaklaştıkça heyecan arttı.

İstanbul'da birçok mağaza, kapanış saati ardından sadece bu oyunun satışını gerçekleştirmek için yeniden açıldı. Sınırlı sayıda gönderilen oyunu alan kişiler, diğer kullanıcılar tarafından alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Ümraniye MediaMarkt önünde sıraya giren yaklaşık 300 kişi oyuna sahip olabilmek için saatlerce kapıda bekledi. 8 saat öncesin den sıraya girmeye başlayan vatandaşların bekleyişi geceyarısı sona erdi. İlk oyunu alan kişiye oyunun maketi hediye edildi. D&R Etiler Mağaza Müdürü Yılmaz Doğan gösterilen ilgiden memnundu. Doğan, " dışarıda beşyüzden fazla insan var. Telefonlar iki günden beri susmuyordu. Abartısız üç bin kişi aramıştır. Şu an saat 12 hala telefonlarımız çalıyor" dedi.

World of Warcraft'ın 'The Burning Crusade'den sonraki ikinci eklenti pakedi olan 'Wrath of the Lich King', Lich kralı Arthas Menethil'in hikayesini konu alıyor. Kral Arthas'ın ölmeyen ordularıyla savaşacak olan oyuncular, yeni eklenti paketinde karakterlerinin beceri düzeylerini (Level) 80'e kadar geliştirebilecekler. Oyuna Northrend bölgesi ekleniyor. Azeroth'ta bulunan yeni bölgede bir çok yeni görev, zindanlar, yaratık ve eşya keşfedilmeyi bekliyor olacak. Northrend'de merkez olarak seçilen Dalaran bulunuyor. Eklenti paketiyle birlikte 'Inscription' (Kitabeci) adı verilen yeni bir meslek de oyuna dahil ediliyor. Bu mesleğin büyü başta olmak üzere bir çok yeteneği geliştireceği açıklanıyor.

OYUNU KURMA VE OYNAMA
Oyunu bilgisayara kurduktan sonra yapılan yönlendirmelerle World of Warcraft'ın sitesine girerek üye olunuyor. Daha sonra verilen kullanıcı adı ve parolayla bilgisayardan tekrar oyuna giriliyor. Ülkeler bağlı bulundukları kıtaların siteleri üzerinden oyunu oynayabiliyor. Türk kullanıcıları oyunun Avrupa sitesine girerek oynuyor. Siteye miyonlarca kullanıcı girse de herkes aynı site üzerinden kendi seçtikleri karakterlerle ve istedikleri yerlerde oyununu oynayabiliyor. Dünya üzerinde sayısız oyuncunun bir araya geldiği, kendilerine özgü ırk, sınıf ve yetenekleri ile beraberce görevler yaptıkları, kendilerine belirli meslekler seçerken sanal dünyada bilgisayar üzerinde yaratılmış alternatif bir dünyada yaşadıkları bir oyun olarak biliniyor. Ek sürünüm 79,99 YTL'den satıldı. Paket halinde almak isteyenler ise toplam 170 YTL ödedi.
NEDEN GECE SATIŞI?
World of Warcraft,online olarak oynanan ve oyuncuların online ortamda kendi karakterlerini geliştirdikleri ve oyun süresine ve becerilerine dayalı olarak rakiplerine avantaj sağlayabildikleri bir üründür. Kısaca günlerin değil,saatlerin değil oynanan dakikaların bile önemli olduğu bir üründür. Oyuna ilk başlayan ve gerekli görevleri yapan kullanıcılar,diğer kullanıcılara karşı avantaj sağlıyor.