Cadde Genç DMC artık kabına sığmıyor

Genç DMC artık kabına sığmıyor

22.06.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Genç DMC artık kabına sığmıyor

Genç DMC artık kabına sığmıyor





Sezen Aksu’dan İlhan Şeşen’e, Kerem Görsev’den Whitney Houston’a pek çok sanatçıyı bünyesinde barındıran Doğan Music Company (DMC), 2.5 yılda pazar payını yüzde 1’lerden yüzde 12’ye yükseltti. Alman medya devi Bertelsmann grubunun müzik şirketi BMG ile birleşen şirket iyice güçlendi. DMC İcra Kurulu Başkanı ve Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ’ın "Sanatçıların bir eli yağda bir eli balda olmalı" sözleriyle güç bulan DMC’nin gelecek 3 yıl için planı da club, konser salonu ve bir de müzik kanalı kurmak.

Başarı kaçınılmaz
Şirketin Genel Müdür’ü ve Türkiye’de başka hiçbir şirkette olmayan Art&Repertory bölümünün başkanı Ercan Saatçi, "DMC ile anlaşmak üzere gelen sanatçıların kafasında hiçbir soru işareti yok" diyerek şirketin sanat dünyasına güven telkin eden bir karakteri olduğunun altını çizerek ekliyor: "Doğru artist, doğru repertuvar ve marketing birleşince tıpkı İlhan Şeşen’de olduğu gibi başarı kaçınılmazdır."

• Türkiye’nin en iyi erkek vokallerinden Fatih Erkoç da artık DMC’de. Erkoç, eylül ayında patlama yapacak.
• Efsanevi grup Yeni Türkü de, DMC’ye transfer oldu.
• DMC, "Allaturca" adı altında etnik müziğe ve dünya müziğine yer veren yeni bir çizgi oluşturdu. Bu çerçevede Yapı Kredi Yayınları’nda bulunan Nazım Hikmet’in şiirlerini okuma hakkı satın alındı. Ardından Fuat Saka’nın ‘Arhaveli İsmail’ ile ‘Nazım Türküleri Kerem Gibi’ ve Hasan Yükselir’in ‘Nazım Şarkıları’ albümü piyasaya çıkarıldı.
• Yakında Allaturca etiketiyle piyasada olacak albümler, Azeri Türküleri ile Kerkük Havaları; Rumeli Türküleri de yolda. Musa Göçmen’in Allaturca etiketli Göçmen albümü de STV’nin tüm televizyon programlarının müziği olarak kullanılacak.
• FENERBAHÇE ve Galatasaray için albüm çıkaran DMC, aynı şeyi Beşiktaş ve Trabzonspor için de yapacak.
• Geçen yıl Laila ismiyle albüm hazırlayan DMC, bu kez de Reina için albüm çıkarmak istiyor.
• Mirkelam’ın "Unutulmaz" isimli şarkısı Fransızca’ya çevrildi. Yakında single olarak Fransa’da piyasada olacak.