Cadde Gerçek komedi dükkânı!

Gerçek komedi dükkânı!

13.12.2010 - 23:40 | Son Güncellenme:

Star TV’nin ‘Komedi Dükkânı’ programında dış ses olarak görev yapan yönetmen Fırat Doğu Parlak’la ilgili gündeme gelen son haber internette yanlış bilginin nasıl gerçekmiş gibi kayıtlara geçtiğinin bir örneği oldu

Gerçek komedi dükkânı

Türkiye gazetesi 10 Aralık Cuma günü birinci sayfasından “Komedi Dükkânı”nın görünmez yönetmeni Fırat Doğu Parlak’ın fotoğrafını buldukları duyurdu ve Parlak’ın programda Tolga Çevik’i yönlendirirken her cümlesinin sonuna eklediği “Arkadaşım” kelimesini de kullanarak “Yakalandın Arkadaşım” şeklinde esprili bir başlık attı. Bu haber internette hızla yayıldı ve ertesi gün Hürriyet gazetesinin ikinci sayfasında Türkiye gazetesi kaynak gösterilerek “İşte o yönetmen” başlığıyla haber oldu.
Oysa “Komedi Dükkânı”nın yönetmeni olarak fotoğrafı kullanılan genç Fırat Doğu Parlak değil, Doğan Gazetecilik Dijital Medya Bölümü’nde çalışan Emre Çınar’dan başkası değildi. Geçen cuma arkadaşlarının uyarısıyla Türkiye gazetesini alıp birinci sayfada kendi fotoğrafını gören Çınar, şoke oldu. Ardından da haberin ertesi gün Hürriyet’te tekrarlanması ve internette yayılması üzerine ne yapacağını şaşırdı.

“Fotoğrafımı biri yüklemiş’
Gazete ve internet sitelerinde yayınlanan fotoğrafının iki yıl önce Amerika’da bir partide çekildiğini anlatan Çınar, şöyle konuştu:
“O fotoğraf 2008 yılında ABD’de okurken katıldığım bir partide arkadaşım Erkut Fırat tarafından çekildi. Bu fotoğrafı film ve TV sektöründe bulunan Türklerin üye olup network yarattığı turksinentertainment.com adresli siteye üye olduğumda ve facebook profilimde kullanmıştım. Biri o fotoğrafımı ‘vatan.tc’ ya da ‘forumvatan’ adlı internet sitesine tam hatırlamıyorum, benim tamamen bilgim dışında ‘işte komedi dükkanı’nın yönetmeni diyerek yüklüyor. Sonra bu durum ortaya çıkıyor. Sonra bir bakıyorum haber önce gazetelerde sonra internet sitelerinde üst sıralarda... Olacak şey değil.”

Haberin Devamı

Gerçek komedi dükkânı

FIRAT DOĞU PARLAK ŞAŞIRDI:
Beni kimse tanımıyor mu?
Önceki yıl görüntüsü Star TV’de “Mega Magazin” programda yayınlanan “Komedi Dükkânı”nın yönetmeni Fırat Doğu Parlak ise yaşanan komediye şaşırdı. Parlak, “Asıl ilginç olan medya sektöründe beni çoğu kişi iyi tanırken hâlâ bu fotoğrafın kullanılması...” yorumunu yaptı.