Cadde GEZEN’E SAYGI iÇiN TOPLANDILAR

GEZEN’E SAYGI iÇiN TOPLANDILAR

29.02.2012 - 20:52 | Son Güncellenme:

Türk tiyatro ve sinemanın usta isimleri, önceki akşam Beşiktaş Belediyesi tarafından yedi yıldır düzenlenen ‘Ustalara Saygı’ gecesinde Müjdat Gezen için biraraya geldi.

GEZEN’E SAYGI iÇiN TOPLANDILAR

Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde gerçekleştirilen törene Ahmet Gülhan, Ahu Türkpençe, Göksel Kortay, İlker Ayrık, Kandemir Konduk, Perran Kutman, Şevket Altuğ, Uğur Dündar ve Türkan Şoray gibi isimler katıldı.
Müjdat Gezen’in yaşayan en eski dostu olduğunu söyleyen Uğur Dündar, “Biz okulda üç arkadaştık. Ben, Kemal Sunal ve Müjdat Gezen. Hayatımın ilk ölüm tehdidini de Müjdat’la yaptığımız bir parodiden sonra almıştım. Neyse ki artık ‘Öldürün’ demiyorlar. ‘Ekrandan devirin’ diyorlar. Bu ödüllerin Müjdat’a az geleceğini düşünüyorum. Ülkemizin gurur duyacağı değerli sanatçılardan biridir kendisi” dedi.
Gezen’in insan olmanın tüm erdemlerini taşıyan bir kültür adamı olduğunu belirten Türkan Şoray, “Müjdat Bey çok değerli ve özel bir insan” şeklinde konuştu.
Müjdat Gezen’le özdeşleştiklerini dile getiren Perran Kutman, “Bana bir kart iliştirilmiş kırmızı güllerle iş teklif eden sevgili dostum Müjdat’la gazino yıllarımızda bizi evli sanıyorlardı” açıklamasını yaptı. Şevket Altuğ’sa duygularını, “Ressam, şair, televizyoncu, sinemacı, tiyatrocu, yazar, mizah ustası... Bunların hepsinde aynı anda başarılı olan tek adam Müjdat” sözleriyle dile getirdi.