Cadde Gitarı sevdiren adam artık yok

Gitarı sevdiren adam artık yok

25.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü gitar virtüözü Asım Can Gündüz, Marmaris’teki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Türkiye’ye elektro gitarı sevdiren Gündüz’ün beklenmeyen ölümü sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu...

Gitarı sevdiren adam artık yok

Televizyon ve radyo programlarıyla ‘90’lı yıllarda Türkiye’ye elektro gitarı sevdiren isimlerden Asım Can Gündüz, dün öğle saatlerinde Marmaris İçmeler’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Marmaris Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 61 yaşındaki Gündüz’ün iki yıl önce geçirdiği kriz sırasında kalbi durmuş, hastanede doktorların müdahalesiyle hayata döndürülmüştü.

Kendi mizahını katıyordu

1955 yılında İstanbul’da doğan Gündüz, dört yaşında ailesiyle birlikte ABD’nin New York şehrine yerleşti. Bu dönemde Zacharia ve Gundez’in aralarında yer aldığı birçok rock grubunda çalan gitarist, ‘80’li yılların başında Türkiye’ye kesin dönüş yaptı.

Haberin Devamı

Kayıtlarını 1989’da tamamladığı ilk albümü ‘Anasının Gözü’, üç sene gecikmeyle 1992’de piyasaya çıktı. Albüm, Gündüz’ün rock ile Türkçe rap ve oryantali karıştırıyor, kendine özgü mizahını da içeriyordu. Gündüz çok kanallı televizyona geçiş döneminde TRT’nin yanı sıra ATV, Star TV ve Kanal 6’da televizyon programlarına imza attı, bu programlardan en uzun soluklusu, Kanal 6’da ekrana gelen ‘Asım Can’la Delikanlı Show’ oldu.

Ayrıca Energy FM, Kiss FM ve Power FM’de de programlara imza attı. Medyadan uzaklaştıktan sonra çıkardığı ve annesine ithaf ettiği ‘Bir Sevgi Eseri’ (1998), ‘Wonderful Tonight’, ‘Careless Whisper’, ‘Tears in Heaven’ gibi ünlü şarkıların Türkçe sözlü versiyonlarını içeriyordu.

2001’de Marmaris’e yerleşen Gündüz, St. Petersburg’un da aralarında bulunduğu şehirlerde konserler veriyor, Youtube kanalı üzerinden videolar yayınlıyordu.

‘Gitarlar yas tutacak’

Gitarı sevdiren adam artık yok


Güven Erkin Erkal: Aylardır telefonla konuşmuyorduk. Vefatından iki saat önce aradı. Telefonumda 13.45 olarak araması görünüyor. Blues Hall Of Fame’dan aday göstermek için aramışlar. Sanırım aşırı heyecanlı durumla karşılaştı. Hatta, ‘Ülkemde böyle takdir görmedim’ diyerek şakalaştı. 80’lerin başında Türkiye’de yeni akım rock ve Heavy Metal’in Egzotik Band, Whisky ve Devil gibi gruplarla yükselişini başlatmıştı. Öncüydü.

‘Güzel tatlı bir adam’

Cem Yılmaz: Asım Can Gündüz’ü Allah rahmet eylesin. Güzel tatlı bi adam, iyi müzisyendi. Sevenlerinin başı sağ olsun, sevgili oğlunun yolu açık olsun.

Celil Nalçakan: Şahane gitarları, muhteşem yeteneği ve gülen yüzüyle, gençliğimizin bir güzel adamı daha göçtü. Mekanın cennet olsun Asım Can Gündüz.

İzzet Öz: Türkiye’de ilk tanışan benim. Babasıyla beraber İstanbul’a gelmişti. Sempatik ve sıcak bir arkadaşımızdı. İstediğine tam olarak ulaşamadı. Çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin.

Ali Kocatepe: Çok ani oldu. Sürpriz yaptı. Sıradaşı bir müzisyendi. Usta bir gitaristi. Gitarlar yas tutacak.

‘Yüreğim yanıyor’

Sezen Cumhur Önal: Başıımız sağ olsum. Müziği, müzik için icra eden kişiydi. Saygılı ve seçkin bir insandı. Tam anlamıyla gerçek bir müzisyendi. Bizim dönemimizin radyo günlerinde rahmetli Kayahan’ın eserleriyle parladığı dönemler oldu. Beyfendi bir insanı kaybettik. Yüreğim yanıyor.

Aylin Aslım: Tatlı, açık sözlü, gitarına aşık bir rock’n roll adamıydı Asım Can Gündüz. Çok erken bir vefat. Mekanı cennet olsun.

Toygar Işıklı: Hayatı boyunca müziğe bir şeyler katmak için çalışmış, çok iyi ve çok değerli bir müzisyeni kaybettik. Çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun. MAGAZİN SERVİSİ