Cadde Gizemli kaskın sırrı!

Gizemli kaskın sırrı!

14.09.2010 - 11:21 | Son Güncellenme:

Boş bir arazide ortaya çıkarılan Romalılardan kalma bronz kask uzmanları şaşırttı

Gizemli kaskın sırrı

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

İngiltere'de isminin açıklanmasını istemeyen amatör bir "hazine avcısı" tarafından keşfeliden kask, uzmanları hayrete düşürürken, hazine avcısı 650 bin liralık servete konacak!
Yüzyıllardır yerin altında duran gizemli kaskın en ufak bir zarar görmediği belirtilirken, kaskın Roma askerlerince gösteri törenlerinde kullanıldığı düşünülüyor.
Çok önemli bir keşif olarak gösterilen kaskın, yaklaşık 650 bin liraya Christie's Antika açık artırmasında satılması bekleniyor.
Cumbria'daki küçük bir köyden ismini alan Crosby Garrett Kaskı, tepesindeki griffin işlemesi ve diğer detaylarıyla Roma metal işçiliğinin doruk noktasından bir örnek olarak gösteriliyor.
Müzayede evinin yöneticisi Georgiana Aitken, "Bu kask, bir hazine avcısının hayatının keşfi. Buraya getirildiğinde onu inceledim ve gözlerime inanamadım. Kasktaki yüz ve ölümsüz gözlerin geçmişten bana doğru uzanması beni ürküttü." açıklamasını yaptı.
Kaskın, 1796'da bulunan Ribchester Kaskı, 1905'te bulunan Newstead Kaskı'yla birlikte İngiltere'de keşfedilen sadece üçüncü kask olduğu öğrenildi.