Cadde ‘GÜÇLÜ OLAN HAKLI DEĞiLDiR’

‘GÜÇLÜ OLAN HAKLI DEĞiLDiR’

26.10.2012 - 19:38 | Son Güncellenme:

Tarkan, tartışılan ‘Hayvanları Koruma Yasası’nı başlıktaki cümleyle protesto etti

‘GÜÇLÜ OLAN HAKLI DEĞiLDiR’

5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası’yla ile ilgili değişiklik tasarısının meclisin gündemine girmesine bir tepki de Tarkan’dan geldi. Şarkıcı, tüm yurtta çeşitli gösterilerle protesto edilen yasa tasarısını Facebook hesabında yazdığı “Güçlü olan haklı değildir” cümlesiyle protesto etti. Tarkan Facebook’taki yazısında, kabul edilmek istenen yasa tasarısının hayvanları meçhule sürükleyeceğini ve bu durumun çağdaşlıkla bağdaşmayacağını ifade etti.
Tarkan şu ifadeleri kullandı: “İnsanlar karşısında kendisini koruyacak, savunacak gücü kudreti olmayan hayvanlara istediğimiz gibi davranamayız... Hayvanın da aynen insan gibi doğmaya, doğru dürüst yaşamaya, korunmaya ve terk edilmeden; açlıktan susuzluktan, hastalanarak değil; doğal nedenlerle ölmeye hakkı vardır...
Sokaklarda yaşayan hayvanları toplayıp, meçhule sürüklemek çağdaş duyarlılığa sığmaz. Ayrıca hayvanların deneylerde kullanılmasının sertifikaya bağlanarak, sanki bu yolla daha az acı çekecekleri izlenimini uyandırmak da yanıltıcıdır. Hayvanlara işkence yapanlara ve onları öldürenlere verilecek cezaların iki yıl hapisle sınırlandırılması, böylece para cezasına dönüştürülebilirliği yüzünden hiçbir caydırıcılık taşımaması da trajik sonuçlara yol açabilir.”

Haberin Devamı

‘GÜÇLÜ OLAN HAKLI DEĞiLDiR’

Tarkan, ‘Trend Residence Barbaros’tan residence katı satın aldı. Harbiye Açıkhava Konseri esnasında Göğüş Holding’le ön protokol imzalayan Megastar’ın ofisini yeni aldığı residence’a taşıyacağı, eski ofisiniyse ağabeyi Hakan Tevetoğlu’na devredeceği öğrenildi. Şarkıcı, Nurcan İlliez’den (solda) residence hakkında bilgi aldı.