Gülay Afşar

Gülay Afşar

gulay.afsar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Halk, Sıla’yı istiyor. Sadece ben demiyorum, giderek artan konser serileri bunun ispatı... Geçtiğimiz yıl Harbiye Açıkhava’da gelen istek üzerine, ikiden beşe çıkan sahne sayısıyla zaten dikkatleri üzerine çekmişti. Bu sene daha da ötesine geçti, başlangıçta üçtü, sonra beşe çıktı. Bu hafta öğrendim ki, yedi konserle şimdilik bu yazın rekoru onun elinde.

İÇİMİZDEKİ SILA SEVGİSİ

Şimdilik diyorum, çünkü Tarkan’ın konser sayısından haberdar değilim. Ama, nihayetinde böyle talep gören, gecelerce Harbiye’yi merdivenler dahil dolduran, bir Tarkan, bir de Sıla oluyor. Peki, içimizdeki Sıla sevgisinin sebebi ne?

Haberin Devamı

Birçok neden sayabilirim ama her şeyden önce o, ana damarımızı keşfedenlerden biri. Kendisi de söylüyor zaten: “Biz mutsuzluğa daha yatkınız. Damar damar üzerine bindiği zamanlarda, şarkılardan medet umuyoruz. Ayrılık varsa, kahrımızı parçalarla atmak istiyoruz, sıkıldığımızda da, eşi dostu toplayıp, gidenin ardından biraz da ‘goy goy’ yapmak istiyoruz.”

Hani ‘Anlatsam Geçer Mi’ diye şiir kitabı bile yazdı ya Sıla, geçmiyor elbet, ama zaten bizim istediğimiz paylaşabilmek, yeri geldiğinde sözlerle, şarkılarla hemhâl olup, derdimizi ummana dökebilmek. İşte o yüzden, dolduruyoruz konserlerini... Hatta, bir türlü vazgeçemiyoruz, ömrümüze musallat ettiğimiz iki satırlık adamlar yüzünden dibe vurmaktan. Yine de ‘Vur Kadehi Ustam’ diye söylerken şarkımızı, bir nebze olsun rahatlıyoruz.

Sıla da konserlerine bu kafayla hazırlanıyor. Bekar ve platonik şarkılar diyor, ‘kavuştular’ kısmını hızla geçiyor, ‘daraldılar, ayrıldılar’ derken, sonunda partiye bağlayıp, ‘kafa nereye biz oraya’ ile en serininden konseri tamamlıyor.

Kaçıranlar için bundan sonraki Harbiye Açıkhava konserlerinin tarihleri: 21, 26, 27 ve 29 Temmuz.

SENİNLE BAŞIM DERTTE!

Bir Selami Şahin Müzikali ‘Seninle Başım Dertte’, Küçükçiflik Park’ta ilk kez seyirciyle buluşuyor. Şahin’in hayatını anlatan bir müzikal değil, şarkılarının eşlik edeceği bir oyun. Metin yazarı Yavuz Hakan Tok’un anlattığına göre, iki yıl önce tohumları atıldı. Türkiye’de yaşayan bir bestecinin eserleriyle kurgulanan ilk müzikal yapım. Yeşilçam döneminin klasiklerini hatırlatan hikaye, zaman zaman parçalardan ilham alarak ilerliyor.

Haberin Devamı

İÇİMİZDEKİ SILA SEVGİSİ

Müzikalde, canlı orkestrayla 25 eser icra ediliyor. Başrollerde Toprak Sağlam (dizi izleyicileri ‘Bodrum Masalı’ndan tanıyor) ve sanatçının oğlu Lider Şahin oynuyor. Sağlam’ın müzikle ilgilenmiş ve Şahin’in yıllardır sahnede babasına vokal yapmış olması avantaj. Ayrıca Suna Keskin gibi usta bir oyuncu da onlara eşlik ediyor. “Peki, ya Selami Şahin?” derseniz, bence Usta’yı bir kare olsun göreceğiz. Oyunun en güzel sürprizi olacak...

‘Seninle Başım Dertte’ müzikali, İstanbul Küçükçiflik Park’ta bugün ve yarın olarak planlandı. Ancak hava muhalefeti dolayısıyla ilk gösterim, 21 Temmuz’a alındı. Antalya’dan başlayan turneye çıkıyorlar. Kış sezonunda ise İstanbul’da olacaklar.