Gülay Afşar

Gülay Afşar

gulay.afsar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

‘Ağlamak Güzeldir, Süzülürken Yaşlar Gözünden, Sakın Utanma’. 70’lerden bugüne

IŞIL YÜCESOY’DAN ‘ZAMANSIZ’
gelen, artık kült olmuş bu şarkı, şimdilerde Işıl Yücesoy’un yorumuyla kulağımda... 37 yıl sonra yeniden stüdyoya giren, albümün adı gibi ‘Zamansız’ şarkıları seslendiren Işıl Yücesoy, ‘Ağlamak Güzeldir’i anlatırken, “Elbette utanmayacağız, o en dürüst, en naif halimizi saklayamayız, hatta bağıra bağıra ağlayacağız, ama pes etmeyeceğiz” diyor.

Albümün çıkış şarkısı ‘Büyümedim’ yepyeni bir şarkı. O da, aynı duygulara tercüman oluyor; ‘Her nefeste yarına inandım ben. Dostumu düşmanımı tanıdım özden. Her yenilgide ayağa kalktım hemen. Diz kapaklarım kanıyorken koştum yeniden.’ Bu şarkılar, hayatı boyunca acılar yaşamış, kanserle mücadele etmiş, annesini, kardeşini art arda toprağa vermiş ama her seferinde hayata karşı dikilmiş bir kadının yiğit tavrını anlatıyor. Ve bir Hakan Eren projesi olarak ‘Zamansız’ albümüyle dinleyiciye ulaşıyor. 70’li yıllardan sonra değişen izleyici ve dinleyici profili, Işıl Yücesoy’u müzikhollere , müzikli mekanlara yabancılaştırmıştı. Müzik piyasasının o yıllardaki koşulları ona sentetik gelmişti. Sahnelerden, stüdyolardan vazgeçmiş ama müziğe olan tutkusu içinde saklı kalmıştı. Bir süre sonra da, yüzünü oyunculuğa, dizilere ve filmlere çevirmişti. Son olarak yer aldığı Çağan Irmak filmi ‘Unutursam Fısılda’ ise içindeki enerjiyi yeniden ortaya çıkaran kıvılcım olmuş, genç dostu Çağan Irmak’la kol kola girmişti.

Haberin Devamı

Dostlarıyla düet yaptı

IŞIL YÜCESOY’DAN ‘ZAMANSIZ’

Nitekim, geçen sezon, İş Sanat Sahnesi’ndeki Çağan Irmak filmlerinin şarkılarından oluşan o özel konserde, Işıl Yücesoy, oyuncu arkadaşlarıyla tüm salonu coşturdu. Konseri izlemeye gelenlerle diz dize, göz göze şarkıları birlikte söyledi, söyletti. Sahnede olmayı çok özlediği her halinden belliydi. İşte biraz da, o motivasyonla olsa gerek, Hakan Eren’in albüm teklifini sevinçle kabul etti. Nostaljik değil ama zamansız olan şarkıları seslendirdi, bazılarında genç dostlarıyla düet yaptı. Çağan Irmak ile ‘Zamansız’ adlı şarkıdaki düetleri, su gibi aktı. Bir Suat Suna bestesi olan şarkıyı daha önce Işın Karaca söylemişti, şimdi de hoş bir düet oldu. Yeşim Salkım’ın albümlerinden birinde seslendirdiği ‘Meğer’ adlı şarkı, bu kez

Haberin Devamı

Işıl Yücesoy ve Yeşim Salkım düeti olarak albüme girdi. Cenk Eren’le de ‘Güneşimi Kaybettim’i yorumladılar. Işıl Yücesoy’un İskender Doğan’ın şiirinden bu albüm için bestelediği ‘Anlamı Yok’, daha önce de seslendirdiği ‘Niye Düşünüyorsun Sevgilim’ gibi her biri kendisine çok yakışan şarkılardan oluşan albümünü kısa süre önce yayınladılar.

Konser vermek istiyor

Yücesoy, 70 yaşında yeniden albüm yapmanın mutluluğunu doyasıya yaşarken, bundan sonrası için konser verme arzusunu dile getiriyor, hatta “Konser vermezsem gözüm açık gider” diyecek kadar da samimi anlatıyor isteğini... Öyleyse, bize de Hakan Eren’den gelecek konser haberini beklemek düşüyor.