Gülay Afşar

Gülay Afşar

gulay.afsar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kültür sanat dünyasında yeni sezonun heyecanı yaşanıyor. Türkiye’nin önde gelen sanat kurumlarından İş Sanat’ta yeni sezon 5 Kasım’da başlıyor. İş Sanat 16’ncı sezonunda da, klasik müzik, dünya müziği, caz serisi konserleri, dans gösterileri, çocuk etkinlikleri, şiir dinletileri ve yerli projelerle sanatseverleri selamlıyor. Bu hafta, sezon açılışı dolayısıyla buluştuğum İş Sanat ekibinden yerli projelerle ilgili aldığım ipuçları beni ayrıca heyecanlandırıyor. Sizlerle de paylaşmayı bir borç biliyorum. İşte Türkiye’den farklı müzik türlerine, disiplinlere mensup müzisyen ve sanatçıları bir araya getiren ziyadesiyle özgün ve dikkat çekici projeler...

Haberin Devamı

n Berlin Filarmoni ve New York Filarmoni Orkestrası’nın ilk ve tek Türk kontrbas sanatçısı Fora Baltacıgil, dünyaca ünlü piyanist ve besteci Hüseyin Sermet, Türk Halk Müziği’nin sevilen ismi Kubat ve klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, ‘Virtü-öz’ türküler projesiyle İş Sanat sahnesi’nde buluşuyor.

Kardeş Türküler ve Candan Erçetin, Rumeli’den Ege’ye renkli bir performans vaat ediyor.

Kenan Doğulu, İş Sanat sahnesi için bambaşka bir proje üzerinde çalışıyor. Şarkılarını caz formunda yorumlamaya hazırlanıyor.

Yönetmen Çağan Irmak müziğe olan tutkusuyla da biliniyor. Film müziklerini bu kez Çağan Irmak’ın kendi sesinden dinlemeye hazır olun. Eşlik edecek sürpriz isimlerle sahnede bir Çağan Irmak performansı merak uyandırıyor. Geçen sezon Halit Ergenç ve Sinema Senfoni Orkestrası’yla İş Sanat’taki konserin tadı damağımızda kaldı diyenler için benzer lezzette başka bir performans geliyor.

Sesiyle ve yorumuyla özgün bir hikaye anlatıcısı Sunay Akın ‘Çanakkale Öyküler ve Türküler’ projesiyle İş Sanat’ın programında parlıyor. Sunay Akın’a yorumcu ve besteci Onur Akın’la birçok seçkin yorumcu eşlik ediyor.

Ve bir büyük sürpriz daha... Türk Müziği’nin vazgeçilmez isimlerinden Emel Sayın, bağlama ustası Erkan Oğur ve Kerkük asıllı tenor Ali İhsan Ekber İş Sanat Sahnesi’ne konuk oluyor.

Bu özel projeler tüm sanatçılar için sınırlarını zorladıkları, yenilikçi ve yaratıcı birer deneyim imkanı. Onlar İş Sanat’ın çizgisine ve sanatseverlerin beklentisine karşılık verebilmek için hazırlanıyor. Bize de böylesine kaliteli bir program için teşekkür etmek düşüyor.

Haberin Devamı

Film ne düşündürdü?
Sinema filmi yapanlar için vizyon sözün bittiği yer. Öyleyse seyirci olarak, bu haftanın vizyonundan Ali Sunal ve Hatice Şendil’in baş- rolde olduğu ‘Hayat Öpücüğü’nün bana düşündürdükleri...
Bu sıralar, televizyon ekranlarında sevilen isimler beyazperdede daha fazla boy gösteriyor.
Komedi olmazsa olmaz. Yanı sıra duyguları harekete geçiren biraz aşk, biraz hüzün de seyirci için filmin tuzu biberi.
Oyuncuların kolaya kaçmayarak, kendilerinden görmeye alıştığımız rollerin dışında, farklı karakterlere hayat verme çabası ise takdire değer.
Ne demiştik, yine son söz seyircinin.