Gülay Afşar

Gülay Afşar

gulay.afsar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni yıl geldi. Umutları bu kez de 2016’ya yükleyelim ve en iyisini dileyelim. Yıla nasıl başlarsak öyle geçiyorsa, biz de gülümseyerek, eğlenerek başlayalım. Mesela, bugün vizyona giren ‘Kocan Kadar Konuş’un ikinci filmi ‘Kocan Kadar Konuş Diriliş’e gidelim.

VARLIĞIM ARMAĞAN OLSUN
Şebnem Burcuoğlu’nun kitabından uyarlanan ilk filmin ardından, ikinci kitap da bir devam filmi olarak ‘Kocan Kadar Konuş Diriliş’ adıyla seyirciyle buluşuyor. Ezgi Mola ve Murat Yıldırım’ın hayat verdikleri Efsun ve Sinan karakterleri evliliğe doğru giderken, maaile bir teyakkuz yaşanıyor. Aile büyüklerini oynayan Nevra Serezli ve hikayeye dahil olan Hümeyra’nın oyunculuklarıyla film taçlanıyor. Ezgi Mola ilk filmdeki performansının da üzerine çıkıyor, Murat Yıldırım da artık romantik komedilerin oyuncusu olmaya gönüllü gözüküyor. ‘Kocan Kadar Konuş’ serisi bana göre son yıllarda denemesi yapılan romantik komedi türünün en iyi örneğini oluşturuyor. Nihayetinde biraz romans, biraz komedi derken, bu filmde esas kız ile esas oğlan evlilik yolunda ilerliyor. “Onlar ersin muradına, biz çıkalım kerevetine” demek istiyorum, fakat bence esas hikaye evlendikten sonra başlıyor. Bu düşünceyle, bendeniz naçizane, ‘Kocan Kadar Konuş Diriliş’in bıraktığı yerden hikayeyi, gerçek hayattan kesitlerle sürdürmek istiyorum.

Haberin Devamı

VARLIĞIM ARMAĞAN OLSUN
Her şeye hakim olmak

Varsayalım; Efsun ile Sinan evlendiler. İlk aşamada çocuk sahibi olmaları beklenecek. Kısmet olursa ilk çocuklarına kavuşacaklar. Birkaç sene sonra, onlara ikinci çocuk sorulacak. Kısmette varsa, ikinci çocukları da olacak. Büyük ihtimalle buraya kadar pembe dizi veya romantik komedi halleri devam edecek. Fakat gelin görün ki, Türk kızı Efsun’un tek sorumluluğu anne olmak değil, aynı zamanda iyi bir eş ve evinin hakimi bir ev kadını olacak. Kocasını da elinde tutmayı bilecek. Hem güzel, hem bakımlı, hem şefkatli, hem de çok akıllı olacak. Çocuklarını, kocasını, evini çekip çevirecek. Eğer bir de çalışmak durumundaysa, çalıştığı kuruma, evli ve çocuklu olsa da işinde yeterli olduğunu ispat edecek. Üstelik tüm bu vasıfları üzerinde toplasa da, dışarıda Efsun’a tehdit oluşturacak, daha genç, daha güzel, elindekileri kapmaya hazır bekleyen rakip kadınlara karşı tetikte olacak. Öyleyse gerçek buysa, Efsun’un şahsında tüm kadınlar adına söylüyorum; “Varlığımız, tüm topluma, ailemize, kocamıza armağan olsun.” Eğer aksini söyleyen varsa da beni arasın.

Haberin Devamı

Mutlu yıllar. Yeni yılda sağlık, huzur ve aşk diliyorum...