Orhan Pamuk'un romanı dizi mi olacak?

Haberin Devamı

Orhan Pamuk'un dört yılda tamamladığı ilk romanı 'Cevdet Bey ve Oğulları'nın, Ay Yapım tarafından dizi yapılacağı söyleniyor. Kıvanç Tatlıtuğ ve Mehmet Günsür'ün 'oğullar' olacağı söylentisi de var... Bunlar ne kadar doğru?

Bir türlü teyit edilemeyen bilgilere göre; Orhan Pamuk Ay Yapım'la anlaşma imzalamıştı... Dizide Halil Ergün (malum, milli babamız), Kıvanç Tatlıtuğ (oğul) ve Mehmet Günsür (oğul) başrollerde olacaktı. Kadın oyuncular hakkında henüz kesinleşen bir bilgi yoktu... Bu sezon, yani eylülde dizi yayında olacaktı... Öyleydi de böyleydi... Dedikodu kazanı, kazanların en şenliklisiydi.
Neyse ki (fiyu!) bu bilgilerin hiçbirini birinci ağızdan teyit edemedim. Ay Yapım yetkilileri söylentilere gülüp geçiyor. "Evet böyle bir proje var ama kesinleşen hiçbir şey yok" diyorlar. Anlayacağınız Orhan Pamuk henüz anlaşmayı imzalamamış. Kıvanç Tatlıtuğ ve Mehmet Günsür olayıysa tamamen efsane... Benim intibama göre, bu proje en yakın 2012-2013 sezonuna yetişir. Ki o da eğer Orhan Pamuk anlaşmayı imzalarsa, Ece Gönenç&Melek Gençoğlu ikilisinin yazdığı senaryoyu kabul ederse... Açıkçası bu konuda çok olumlu düşünmüyorum. Benim bildiğim Orhan Pamuk dünyanın en titiz, özellikle de yazı konusunda en takıntılı insanıdır. Eğer böyle bir işe girişecekse senaryo yazım aşamasında da aktif rol oynar.

5 MADDEDE CEVDET BEY VE OĞULLARI

* Bir ailenin üç kuşak yaşantısı anlatılır. Arka planda ciddi bir Türkiye panaroması vardır. Osmanlı, cumhuriyet ve son olarak 1970'ler...
* 616 sayfa, üç bölümden oluşur. Birinci ve üçüncü bölümü yalnızca bir günü anlatır.
* 1979 yılında Milliyet Roman Ödülü'nü 'Karanlık ve Işık' adıyla almıştı. Adı sonradan 'Cevdet Bey ve Oğulları' oldu.
* Orhan Pamuk, bu romanı 22-26 yaşları arasında yazdı.
* Pamuk'un hayatından otobiyografik izler de taşıdığı söyleniyor.

MiNiK DEDiKODU

Orhan Pamuk yeni romanının kahramanı, boza satan bir tüccar...

Bu ne?!

Gripin'in belki de kariyeri boyunca yaptığı en iddialı şarkı 'Beş', korkunç bir kliple yerle bir edildi. Şarkıda ana tema 'zaman' olunca, demişler ki herhalde, "Haydin klip çekerken hep beraber zamana yenilelim ve yaşlanalım." Anlayacağınız fikir baştan bayık ve demode... Duygusallığı körükleyelim derken arabeskin dibine vurmuşlar.
Neyse, olan olmuş... Ama benim esas merak ettiğim başka bir nokta var: Hadi madem bu fikri çok 'parlak' buldunuz ve hayata geçirmeye karar verdiniz... O kadar para akıttınız, makyaj yaptırdınız, aynada da kendinizi çok beğendiniz... Sonradan çektiğiniz klibi hiç mi izlemediniz arkadaş? Hani yapılır da, bu kadar kötüsü yapılır mı?
'Beş' gibi efsane güzellikte şarkıya hiç yakışmamış...