Güneri Cıvaoğlu

Güneri Cıvaoğlu

ngunericivaoglu@gmail.com

Tüm Yazıları

İki başarılı gençten, 2 başarılı sanat... Film, tiyatro ve müzik... Şeffaf Oda konuklarım “Bir Şişe Aşk” albümünden “İstersen”şarkısıyla tüm listelerde 1 numaraya yerleşen Buray... “Takım-Mahalle Aşkına”filmi “En Kısa Gecenin Rüyası”adlı tiyatro oyunuyla Beyza Şekerci...

Şeffaf Oda’da iki aşk var...

Programa elbette, 40 milyon kez dinlenen İstersen’le başlıyoruz. Buray’ın sesinde menevişler var. Söylerken içimize işliyor... Buray Kıbrıslı. Avustralya’da yaşıyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kompozisyon Bölümü mezunu. University Of Glamorgan’dan Müzik Prodüksiyonu ve Ses Mühendisliği üzerine mastırlı.

Haberin Devamı

....................

BeyzaŞekerci 5 yaşında bale eğitimine başlamış. Şimdi eğitim veriyor. Mimar Sinan Üniversitesi’nin bale hocalarından... İstanbul Devlet Opera Balesi’nde profesyonel dansçı. Beyza Takım-Mahalle Aşkına adlı sinema filminde futbol oynayan bir kadını canlandırıyor. Büyük hayali “baleyle oyunculuğun buluşacağı proje...”

Aşk  Şişede ve sahada...


GÜNEŞTEKİN BARSELONA’DA

NEW York ve Venedik’ten sonra Güneştekin tabloları Barselona Marlborough Galeri’de... Dünya’nın en saygın galerilerinden Marlborough’un bir süredir Ahmet Güneştekin “devamlı”sanatçısı...

Gene küresel koleksiyonerler ve sanat eleştirmenleri açılıştaydı. “Övgüler”dinledik. Açılış sonrası ünlü mimar Gaudi’nin Sanat Merkezi’nde bir yemek daveti vardı. Gaudi’nin yönetmeni Güneştekin’in kendi tarzı olan sanatçı kimliğini ve beğenilerini dile getirdi.

.....................


Haftanınbaşında bu kez İstanbul Park Bosphorus’ta Güneştekin’in sponsoru Çalık Holding’in düzenlediği yemek ile Barselona Marlborough başarısı kutlandı.

Ertuğrul Özkök’ün, Güneştekin’i ve sanatını anlatan konuşması renkli anlatımıyla alkış aldı.

Güneştekin tabloları şimdi de Contemporary İstanbul’da...

Aşk  Şişede ve sahada...

Sözcü’den Özdem Gürses ve Ertuğrul Özkök’le Ahmet Güneştekin tablosu önünde.


BOĞAZ’DAKİ “THE BAR”

THE Barönce -yeme-içme kültüründe kilometre taşı olan anılar yüklü geleneksel- Nişantaşı Park Şamdan’da oluştu. Emre Ergani - Ersoy Çetin’in ortak projesiydi.

Tuttu. Sonra... Ottomans Otel’in Boğaz’daki tarihi binasında da hizmet vermeye başladı.

En gözde mekânlardan biri oldu. Bu yıl yüzme havuzunun yanında camdan bir köşk yaratıldı.

Ali Sayar’ın da katılımıyla üçü “seçici ve seçkin” bir konsept oluşturdular. Açılış kokteyl ve yemeğinden sonra mekânın alt katındaki “Jazz&More”ye geçildi.

Nükhet Duru keyifli bir konser verdi. Salı geceleri Nükhet’in konserleri sürecek. İzlenimim o ki mekân, İstanbul’un simgelerinden biri olacak...

Aşk  Şişede ve sahada...

The Bar/ Jazz&More açılışında Emre Ergani’yle...

SUNSET’TE FRANSIZ MUTFAĞI

SUNSET İstanbul’un hatta Türkiye’nin en güzel manzaralı mekânlarından biridir. Mutfağı ve kavı da iddialıdır.

Kurucusu Barış Tansever bu sezon bir yenilik yaptı.

Yıllardır bar ve disko olarak hizmet veren“cam köşkü” bölümünü yemeğe de açtı. Uzun masalarıyla iş yemeklerinin de olduğu restoranın büyük bölümünden ayrı az sayıda masayla farklı bir konsept. Bu yeni projeyi Fransız Şef Fabrice Canelle’nin lezzetleri tattık. Onun seçtiklerinden yudumladık. Sunset’in 20’inci yılını da kutlamış olduk. Çıtayı hiç düşürmeden sürekli üstüne koyarak yılları deviren Sunset’e ve Barış’a“Nice yıllara” diyorum.

........................

Aslında yoğun bir haftaydı. Gecce’nin “en iyileri” seçmek üzere düzenlediği “jüri yemeğini”, “W Hotel”in yeni açılan barında New York - Galeri 124 davetini ve birkaç etkinliği daha ayrıca yazacağım.

Aşk  Şişede ve sahada...


Sunset’in “cam köşkü”ndeki yemekte Ali Esad, gazeteci Demet Cengiz, Fatih Altaylı ve Barış Tansever’le...