Cadde GÜNÜN MEKÂNI

GÜNÜN MEKÂNI

25.01.2013 - 19:09 | Son Güncellenme:

Kurucuları arasında İskele Restaurant’ın işletmecisi Ertuğrul Pekgöz, Bulut Pekgöz, şefler Erol Karagöz, Ömür Karataş ve İzmirli işadamı Tolga Yücetürk’ün bulunduğu Atlas Balık, Arnavutköy’de açıldı.

GÜNÜN MEKÂNI

ATLAS BALIK

Mekânın zengin mönüsünde günlük balık çeşitleri, mezeler ve Atlas’a özel spesiyaller bulunuyor.
İş ve grup yemeklerinin yanı sıra, ailenizle baş başa balık yeme imkanı da sunan Atlas Balık, deniz mahsulü sevenlerin vazgeçemeyeceği bir restoran olmayı hedefliyor. Adres: Bebek Cad.
No: 68/A Bebek Tel: 0 212 263 11 44

Haberin Devamı

GÜNÜN SERGiSi

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi
1920’lerde New York’ta portre ve moda fotoğrafçılığı yapan Nickolas Muray’ın 92 yapıtından oluşan sergi, Pera Müzesi’nde bugün açılıyor. Lucky Strike, Coca Cola, General Foods gibi markalara ait ilk renkli fotoğrafları; Greta Garbo, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor ve Frida Kahlo gibi ünlülerin portrelerini 21 Nisan’a kadar görebilirsiniz. Sergi kapsamında cumartesi günü saat 14.30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda bir de konferans yapılacak. Küratör Salomon Grimberg, Muray’ın yaşamını, fotoğraf alanındaki katkılarını gözden geçirerek, sanatçının karmaşık hayatının yaratıcı sürecine nasıl yansıdığını değerlendirecek.

GÜNÜN KiTABI

SANAT

Batı sanatını tarih öncesinden alıp günümüze kadar inceleyen, anlaşılması kolay bir rehber, ‘Sanat’.
Mağara resimlerinden Sistine Şapeli’nin tavanına, Rembrandt’tan Andy Warhol’a ‘Sanat’, kronolojik sıraya göre bütün çağları ve tanınmış sanatçıları ele alıyor. Bölüm başlarındaki giriş yazıları da o döneme ait politik, sosyolojik ve bilimsel gelişmelerden bahsediyor.
Görselleri ve okuması rahat metinleriyle Batı sanatının kısa ve öz tarihçesini sunan ‘Sanat’, her kütüphanede bulunması gereken bir başvuru rehberi.
NTV Yayınları, 38 TL.