Cadde GÜNÜN MEKANI

GÜNÜN MEKANI

02.01.2012 - 20:11 | Son Güncellenme:

Caribou Coffee’nin Türkiye’deki ilk şubesi, Caddebostan’da açıldı.

GÜNÜN MEKANI

CARIBOU COFFEE

ABD’nin ikinci büyük kahve zinciri Caribou Coffee’nin Türkiye’deki ilk şubesi, Caddebostan’da açıldı. Yıldız Holding’le Al Sayer Grubu’nun yarı yarıya ortaklığıyla kurulan mekan, 800 metrekarelik mağazasıyla dünyanın en büyük Caribou Coffee’si oldu. Mekanın iddiası, içeceklerinde en kaliteli kahve çekirdeklerini kullanması. Caribou Coffee’de, müşterileri zengin bir yemek mönüsü de bekliyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN KiTABI

KIŞ GÜNLÜĞÜ

Her yazar, kitaplarına kendini de saklar. Ama gün gelir satır aralarında anlatmaktan vaz-geçer kendisini. Artık yaş kemale ermiştir. Yaşadıkları, yaşaya-madıkları, düşleri, gerçekleri... Hesap-laşma zamanıdır. Paul Auster’ın kendi hikâyesine dönerek yazdığı ‘Kış Günlüğü’, sıradan bir yaşam öyküsü değil, usta bir kalemden çıkmış roman gibi bir yaşam.Yazar bu kitabı neden yazdığını kendi cümleleriyle şöyle açıklar: “Ne de olsa zaman azalıyor. Belki de şimdilik hikâyelerini bir yana bırakıp hayatının anımsadığın ilk gününden bugüne kadar bu bedenin içinde yaşamanın nasıl bir duygu olduğunu incelemeye çalışsan iyi olur.”

GÜNÜN ETKiNLiĞi

AÇIK ARŞiV 1: FOTO GALATASARAY

Salt’ın‘Açık Arşiv’ projesi dizisinin ilk sergisi, araştırmacı, fotoğrafçı Tayfun Serttaş’a ait bir proje. Serttaş, Galatasaray’da 1935-1985 yılları arasında kesintisiz olarak stüdyo fotoğrafçılığı yapan Maryam Şahinyan’ın arşivini gün ışığına çıkarıyor. İstanbullu bir kadın stüdyo fotoğrafçısı olan Şahinyan’ın arşivi İstanbul’un Cumhuriyet sonrası yıllardaki sosyo-kültürel haritasındaki demografik dönüşümleri ortaya çıkararak farklı bir yakın tarih okumasına olanak sağlıyor. Sergi 22 Ocak’a kadar pazartesi hariç her gün Salt Galata’da görülebilir.
Bankalar Cad. No: 11 Karaköy