Cadde Haluk Levent ve Teoman, Harbiye Açıkhava'da

Haluk Levent ve Teoman, Harbiye Açıkhava'da

01.10.2018 - 11:33 | Son Güncellenme:

Türk rock müziğin usta ismi Haluk Levent, ‘Gergedan Yapım’ ev sahipliğinde gerçekleşen 'Çeyrek Asır Açıkhava Konserleri' turnesi kapsamında Harbiye Açıkhava Sahnesi'nde sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

Haluk Levent ve Teoman, Harbiye Açıkhavada

Müzik yaşamında 25 yılı geride bırakan Haluk Levent, ‘Çeyrek Asır Açıkhava Konserleri’ turnesi kapsamında Harbiye Açıkhava’da sahneye çıktı. Yoğun ilgi gören ve biletleri günler öncesinden tükenen Harbiye Açıkhava konserinde Haluk Levent, bir çok sürprize de imza attı.

Haberin Devamı

Konserine seyircilerin arasında başlayan Haluk Levent, sahnede bir çok anısını da sevenleriyle paylaştı. Yaklaşık 3 saat süreyle sahne de kalan Levent, unutulmaz şarkılarını sevenleri için seslendirdi. Konserin en büyük sürprizi ise Levent’in rock müziğin bir başka başarılı ismi Teoman’la birlikte yaptığı düet oldu.

Sahnede Paramparça ve Serseri adlı şarkıları birlikte seslendiren rock müziğin iki efsane ismi Haluk Levent ve Teoman, izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Haluk Levent, "Sanat hayatımın 25. yılını kutluyorum. Çok gel gitli ve çok enteresan, çok eğlenceli kimi zaman çok üzücü bir hayat geçti 25 yıllık sahne hayatımda. Geçtiğimiz günlerde 9 Eylül İzmir konserinden sonra dedim ki, 'Emekliye ayrıl'. Çünkü hayatımda görebileceğim en yoğun ve hayatım boyunca hayal ettiğimden daha fazla bir kalabalığa şarkı söyledim. Dedim ki 'Haluk artık bırak burada bırak işte'. Sonra MR çektirmeye gittim, doktor Burak Genç dedi ki; 'Haluk abi senin kemik yaşın 37 daha. Yola devam' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sahnede Cem Karacayı da anan Haluk Levent, "Yıldıray Gürgen 25 yıl önce tabi böyle çirkin değildi. Çok yakışıklıydı düşünün ben daha çirkindim. Gecenin bir vakti yan yana kalıyoruz albüm malbüm bir şeyler yapıyoruz. Sağolsun beni rahmetli Hilmi Topaloğlu’yla birlikte keşfedenlerden birisidir. Hilmi abi bir gün geldi dedi ki, 'Seni Micheal Jackson yapacağım'. Yıldıray’da geldi dedi ki 'Hilmi abi o rockcı'. Hilmi abi de “Rockçı ne demek tehlikeli değil di mi?” dedi. Yıldıray gecenin bir vakti geldi o zaman sevgili Cem Karaca ve Uğur Dikmen’e albüm yapıyor. Biz birbirimize hep 'Baro' deriz hani Romanlar birbirlerine baro der, biz ikimiz Roman değiliz ama Roman olmaya karar vermiştik. Sonra, 'Baro sen çayı nerede demliyorsun?' diye sordu. Gecenin bir vakti sabah saat 3'e geliyor.Ben de 'Çaydanlıkta' dedim. 'Lan adam çayı güneşte demliyor' dedi. Ben de 'Kim' dedim. Yıldıray da 'O Cem Baba' dedi.

Sonra Cem Baba’nın şiirini okudu sonra gece uyuyamadım. Müziğini bitirdi ama daha albüm çıkmamış, şarkıyı ezberledim ertesi gün Edirne’de programım var. Şarkıyı o gün çalmaya başladım. Albüm şarkıdan bir yıl sonra çıktı, şarkı tuttu mu? Ama sosyal medya yok ki o dönem hiçbir şey yok yani halkın arasında tutmuş. Yıllar geçti aradan belki 10-15 yıl sonra Avustralya konseri öncesi Cem Baba'yla havaalanında görüştük. Dedim ki, 'Baba yıllar önce Yıldıray var ya “Evet” o bana şarkıyı söyledi “Evet” bende o şarkıyı aldım sizden önce bir gün çaldım'. O da bana, “Yapma ya. Ben de diyorum ki ilk kez konsere gidiyorum şarkının devamını getiriyorlar' dedi. Ruhun şad olsun Cem Baba" ifadelerini kullandı.