Cadde Hayalim gerçekleşti

Hayalim gerçekleşti

05.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tuğba Ejder, TRT Haber’deki ‘Dünyayı İnşa Edenler’ programıyla, Türkiye’nin en büyük inşaat firması sahiplerinin başarı hikayelerini ekrana taşıyor

Hayalim gerçekleşti

‘Dünyayı İnşa Edenler’ programını anlatır mısınız?

Dünyanın en büyük inşaat firmaları sahiplerinin hayat öykülerinin anlatıldığı bir program.
Belgesel tadında hazırlamaya özen gösterdik. Hemen hemen her gün gazetelerin ekonomi sayfalarında yaptıkları işlerle gündeme gelen işadamlarımızın bilinmeyen öykülerini anlatıyoruz.
Başarılarının sırlarından, bugüne gelene kadar yaşadıkları zorluklara, keşkelerinden pişmanlıklarına, çocukluk anılarından nasıl evlendiklerine kadar aslında bir anlamda hayatlarına konuk olduk.
Ve bu vesileyle biz de hayata dair çok şey öğrendik.

Haberin Devamı

Nereden çıktı böyle bir program yapmak?

Programın kitabını yazıyorum, orada da uzun uzun anlattım aslında. Konuk aldığım işadamlarından Nata Holding’te Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev almıştım. Çalışmaya başlamadan önce duyduğum kişiyle tanıdığım kişi bambaşkaydı.
Herkese elini uzatan, insanlarla konuşurken pozisyon ayrımı yapmayan, kazandıkça bölüşen, bölüşürken de mezhep ve siyaset ayrımı yapmayan bir işadamıydı Namık Tanık.
En sevdiklerini kaybetmiş, evlat acısını dahi yaşamış bir işadamıydı. Aslında onun hikayesiyle bu programın temelleri atıldı.
Televizyonda program yapmayı çok istiyordum, ‘Dünyayı İnşa Edenler’le en büyük hayalim gerçek oldu. İşadamlarının hayatlarına da tanık olunca, aslında dışarıdan bakıldığı gibi olmadıklarını gördüm.

Haberin Devamı

Konuklar arasında kimler var? Yayın için ikna etmek zor oluyor mu?

Elbette çok zor oldu ikna etmek. Düşünsenize dünyanın en büyük inşaat firmalarının sahipleri. Her anları çok değerli, dakika dakika aylar öncesinden planlanmış programlarının arasında biri çıkıp “Hayatınızı belgesel yapmak istiyorum” diyor.

En çok hangi başarı öyküsü sizi etkiledi?

Şarık Tara... Kendisi 94, kurduğu şirket Enka bugün 58 yaşında. Üsküp‘te varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geliyor, okumak için geldiği İstanbul’da yapmadığı iş
kalmıyor. Garsonluktan tutun da, şantiye şefliğine kadar...
İdris Yamantürk, yoksul bir ailenin çocuğu, ilkokuldan liseye kadar her gün üç saat yürüyerek mühendis olmuş, kurucusu olduğu GURİŞ’te bugün binlerce kişi çalışıyor.
Erol Üçer, Mithat Yenigün, Saffet Çebi, Nihat Özdemir, Erhan Boysanoğlu, Namık Tanık ve 15 isim daha. Her birinin öyküsünden fazlasıyla etkilendim.

‘Öğrendim ki çok şanslıyım’

“Bu program vesilesiyle öğrendim ki aslında çok şanslıyım. Allah her kuluna nasip etmez, hobi gibi geldi bunca yıl çalıştığım her iş. Şu an Ankara Yenimahalle Belediyesi’nde kültür ve sosyal işler müdür yardımcısı olarak çalışıyorum. Program çekimlerimiz daha bitmedi, yarın hayat nereye sürükler bizi, süreç ne olur bilmiyorum. Şimdilik gelen tepkilerden çok mutluyum.”