Cadde ‘Hayallerin gücüne inanırım’

‘Hayallerin gücüne inanırım’

20.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

14 yıl sonra yeniden Daily News Restaurant’ı açan Begüm Karamahmutoğlu, “Yaptığım işte en iyisini hedeflerim” şeklinde konuştu

‘Hayallerin  gücüne  inanırım’

Begüm Karamahmutoğlu, İzmir doğumlu. 22 yıl önce Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra staj yaparak işi öğrendiği Daily News Restaurant, şimdi kendisinin iş yeri. Eşi Özcan Bey’le de bu mekanda uzun süre çalıştıktan sonra evlenen iş kadını, Milliyet CADDE’ye konuştu.

Haberin Devamı

- 14 yıl sonra yeniden misafirlerinizle bir arada olmak nasıl bir duygu?

Müthiş bir heyecan. Geçmişte sinema öncesi yemek konseptinin ilk başladığı yerdir Daily News. Dönemsel olarak restorancılığa ara vererek, yeme-içme sektöründe boşluk olduğuna inandığımız farklı bir alana yöneldik. Güzel deneyimler yaşadık. Ama markanız bazen planlarınızın önüne geçiyor. Yeniden Hillside Etiler’de, markanın doğduğu yerde olmaktan çok mutluyuz.

- Daily News’in tekrar faaliyete geçmesiyle nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Misafirlerimizin mekanımızın yeniden açılacağını duydukları andan itibaren gösterdikleri sıcak ilgi, bizlere unutulmaz anlar yaşattı. Bunlar, ancak ortak anılar sonrası paylaşılabilecek duygular...

Haberin Devamı

‘Eşimle iş arkadaşıydık’

- Eşinizle aynı sektörde olmanın avantaj ya da dezavantajları var mı?

Evlenmeden önce uzun süre birlikte çalıştığımız için bana çok farklı gelmiyor. Daily News’de tanıştık, yıllarca çalıştık ve sonra evlendik. Ama elbette bir denge gerekiyor. Çok keskin bir iş bölümümüz olmasa da herkes birbirinin güçlü olduğu alanları biliyor. Eşim daha çok işin mutfağındadır. Bense misafir ilişkileri, özel projeler ve iletişim faaliyetlerinde...

- Turizmci bir aileden geliyorsunuz. Bildiğim kadarıyla burada staj yaptınız...

Babam turizmci olduğu için çocukluğumuz birçok otelde ve tatil köyünde geçti. Üniversiteyle birlikte 1995’te, çok popüler olan Daily News Restaurant’ta part time olarak çalışmaya başladım. Şu anda sohbet ettiğimiz yer, staj yaptığım ilk işyerim. Bu dönemde; restorancılığın inceliklerini öğrendim. 22 sene önce stajyer olduğum bir projenin içinde olmak harika.

- Mutfakla aranız nasıl?

Baba tarafım Giritli, anne tarafım Rumelili. Özel yemekler pişen bir evde büyüdüm. Buna rağmen yemek pişirmeye meraklı değilim. Sunuma meraklıyım. Özenli sofra düzeni her zaman ilgimi çekmiştir. Ancak oğlum Berk doğduktan sonra; sağlıklı beslenme önceliğim oldu.

- Hırslı mısınız?

‘Hayallerin  gücüne  inanırım’

Hırslı değilim ama yaptığım işle ilgili hedeflerim var. Başarı, başarısızlık hayatın her alanında olabilir. Önemli olan tekrar başlama motivasyonunu gösterebilmek. Gelecekle ilgili net plan yapan biri değilim. Hayal kurmayı severim. Hayallerin itici gücüne inanırım. Ailemle sağlıklı, huzurlu olmak ve sevdiğim işi yapıyor olmak en büyük dileğim.

Haberin Devamı

‘Zamanı çok iyi planlarım’

- Yoğun iş temposuyla özel hayatınızı dengelemek adına neler yapıyorsunuz?

Zamanı ve günü iyi planlarım. Özel hayatımı da iş hayatımı da organize ederim. Oğlum Berk’in okulda olduğu saatlerde daha aktif çalışıyorum. Diğer zamanlarda ise ona konsantre oluyorum. Restoran sektörü uzun saatler çalışmayı gerektiriyor. Bu süreçte sosyal hayatım yok denecek kadar az. Ama asla şikayetçi değilim.

‘Hayallerin  gücüne  inanırım’
- Çalışan ve üreten bir kadın olarak ev kadınlarına ne gibi önerilerde bulunursunuz?

Sosyal olmak önemli. Yapacak çok şey var; yeter ki yapmak istensin. Hayatın her döneminde bireylerin profesyonel iş ve ticaret hayatı devam etmeyebilir. Ama üretim her zaman devam etmeli. İlgi alanına göre herkesin araştıracağı, içinde yer almaktan keyif duyacağı bir alan vardır.

Haberin Devamı

- Begüm Hanım nasıl bir annedir?

Disiplini severim. İçgüdüsel hislerin dışında öğrenme süreci bitmeyen bir şey annelik. Berk’le doğru iletişimi kurmak, beklentilerini iyi anlayabilmek için; iç sesime güvenmenin yanı sıra çocuk gelişimi ve eğitimi konusunda okumaya çalışıyorum. Çok rahat bir anne değilim, kurallarım var ama baskıcı tarzdan da uzağım.

Yazarlar