Cadde 'Hayatımın mucizesi gerçekleşti'

'Hayatımın mucizesi gerçekleşti'

05.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Hayat Mucizelere Gebe’, yarın akşam ilk bölümüyle Kanal D’de ekrana gelecek. Dizide İnci karakterini canlandıran Damla Colbay, “Bu diziyle belki de hayatımın mucizesi gerçek oldu” dedi

Hayatımın mucizesi gerçekleşti

- ‘Hayat Mucizelere Gebe’ nasıl bir dizi?

Haberin Devamı

‘Hayat Mucizelere Gebe’, izleyicinin gündelik sıkıntılarından iki saatlik de olsa uzaklaşacağı, yer yer gülme krizlerine gireceği eğlenceli bir dizi. Açıkçası biz çekerken çok eğleniyor ve gülüyoruz. Umarım aynı duygular seyirciye de geçer ve keyif alarak izlerler.

- Orjinali ‘Jane The Virgin’i izlediniz mi?

Evet, ilk sezonunu izledim. İnanılmaz sürükleyiciydi, 2 - 3 gün içinde bitirdim.

- Sizin canlandırdığınız İnci nasıl bir kız?

İnci, annesi ve anneannesiyle mutlu bir hayat yaşayan, öğretmenlik atamasını bekleyen, atamadan sonra da erkek arkadaşı Serhat’la evlenmeyi hayal eden, her adımını düşünerek atan, hem hanım hanımcık hem de çok eğlenceli biri.

- İnci, jinekoloğa rutin bir muayene kontrolüne gidiyor ve yanlışlıkla yapılan suni döllemeyle hamile kalıyor. Kızın yaşadığı travma için neler söyleyeceksiniz?

Haberin Devamı

Gerçekten çok zor bir durum. İnanması güç bir olay başına geliyor ve onun tüm planlarını, tüm hayallerini alt üst ediyor. Tüm bunlara rağmen İnci bu travmayı olgunlukla atlatmaya çalışıyor. Başına gelen bu olay, planlarını alt üst ediyor ama hayatta kalmak için mücadele etmeye devam etmesi gerektiğinin de farkında.

- Gerçek hayatta pek yaşanmayacak gibi bir durum ama sizin başınıza böyle bir şey gelse ne yapardınız?

Sanırım böyle bir durum karşısında ben onun kadar güçlü olamazdım.Günlerce yataktan çıkmayıp tavanı izler-
dim. İnsanın böyle bir durumu kendisi algılayıp kabullenememişken başkalarına anlatması epey zor olsa gerek.

- Dizinin adından yola çıkarak sormak istiyorum, siz mucizelere inanır mısınız?

Mucizelere inanıyorum ama o mucizeleri kendi kendimize yarattığımıza daha çok inanıyorum sanırım. Güzel şeyler düşlemekle başlıyor her şey.

- ‘Kara Para Aşk’tan sonra ‘Hayat Mucizelere Gebe’ dizisinde rol alıyorsunuz. Bu projeye dahil olma sürecinizden bahseder misiniz?

Bu iş bana geldiğinde, senaryoyu okurken çoğu yerde sesli güldüğümü hatırlıyorum. Çok seri şekilde keyif alarak okudum. Ardından deneme çekimine girdim ve sonra belki de benim hayatımın mucizesi gerçek oldu.

Haberin Devamı

- Oyunculuk sizin için çocukluktan gelen bir tutku mu? Nasıl başladınız?

Oyunculuk benim için çocukluk hayaliydi diyemeyeceğim. Açıkçası o zamanlar herhangi bir meslek için hayal kurmuyordum. O zaman ki hayallerim arasında daha çok lunaparka gitmek, daha çok oyun oynamak gibi şeyler vardı. Yalnız o zamanlar dizi ve filmlerde izlediğim sahneleri ayna karşısında taklit etmeye çalıştığımı da hatırlıyorum. Sanırım o bir başlangıçtı. Sonrasında lisede okul tiyatrosuna girdim. Ardından da oyunculuk sınavlarına girmeye karar verdim ve o yolculuk şimdi beni buralara getirdi.

‘Bu yola vaktinde çıktım’

- Kariyeriniz için neler planlıyorsunuz?

Bu yola tam vaktinde ve çok doğru ekiplerle çıktığımı düşünüyorum. Umarım bundan sonrası için de böyle devam eder. Film, dizi ya da tiyatro sahnesinde sağlığım yerinde olduğu sürece var olmak istiyorum.

- Bir önceki projenizde Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün’le birlikteydiniz. Birlikte çalışmak nasıldı?

İkisi de sette gerçekten çok yoğun çalışıyorlardı. Ama tüm o yoğunluklarına rağmen çok sabırlı ve güleryüzlüydüler. Birlikte sahnelerde çok keyifliydi. Oyun alışverişi anlamında da her zaman yardımcı oldular.

Haberin Devamı

- Bu dizide de Hande Ataizi ve Işıl Yücesoy’la ağırlıklı sahneleriniz... Onlar için ne diyeceksiniz?

Hande ve Işıl ablanın enerjisi her zaman muhteşem. Çoğu zaman peşlerindeyim. Her hareketleri ders benim için. Özellikle Hande’yle olan sahnelerde çoğu zaman gülmemek için kendimi zor tutuyorum. Kızlar takımı olarak çok güçlüyüz.

- Evlenmek çocuk sahibi olmak hayalleriniz arasında var mı?

Şu an için öyle bir hayalim yok ama zaman ne gösterir bilemiyorum. Hayalini kurduğum tek şey ailemizin mutluluk, sağlık ve huzurunun devam etmesi.