Cadde 'Heykelde yeni keşifler'e görkemli açılış

'Heykelde yeni keşifler'e görkemli açılış

19.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Milliyet Sanat’ın, ‘Heykelde Yeni Keşifler’ yarışması kapsamında düzenlenen sergi, Kemer Country Club’da seçkin davetlilerin katılımıyla açıldı.

Heykelde yeni keşiflere görkemli açılış

Türkiye’nin 47 yıllık, en köklü sanat ve kültür dergisi Milliyet Sanat’ın, Kemer Country Club ev sahipliğinde düzenlenen ‘Heykelde Yeni Keşifler’ sergisi; önceki akşam iş, sanat ve cemiyet hayatının seçkin simalarının katılımıyla açıldı. Sunuculuğunu Nefise Karatay’ın yaptığı gecede, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören Oktay, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Bedri Baykam, Sakıp Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer ve Yahşi Baraz da yer aldı.

200 eser incelendi
Danışmanlığını Banu Çarmıklı ve Sabiha Kurtulmuş’un üstlendiği, bu yıl ilki yapılan ‘Heykelde Yeni Keşifler’ yarışmasının seçici kurulu, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 200’e yakın eserin görselleriyle video kayıtlarını inceledi. Seçici kurul üyelerinin değerlendirmeleri neticesinde, dereceye giren 10 eser belirlendi. Yarışma, yeni arayışları olan sanatçılar için alternatif bir kapı açmayı, galerilerde temsiliyeti olmayan sanatçılara yeni alanlar sunup, keşfedilmelerini sağlamayı, aynı zamanda da genç sanatçıların üretim masraflarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Heykelde yeni keşiflere görkemli açılış