Cadde Hollanda’ya bi daha da gelmem!

Hollanda’ya bi daha da gelmem!

16.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arif Sağ, Hollanda’da pasaport polisinden gördüğü muameleyi protesto edip geri dönünce, bunu da twitter’dan paylaşınca trend topic oluverdi

Hollanda’ya bi daha da gelmem

Türk halk müziğinin duayen ismi Arif Sağ, dün twitter’da günün en çok konuşulan isimleri arasındaydı. Sağ’ın twitter’da trend topic listesinin üst sıralarına çıkmasını sağlayan olay ise Hollanda’yı protesto etmesiydi. Kültür ve Sanat Vakfı Kulsan’ın Türkiye - Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. yılı etkinlikleri kapsamında önceki gün konser vermek için Amsterdam’a giden Sağ’ın, Schiphol Havalimanı’nda pasaport polisinden gördüğü muameleyi protesto ederek geri döndüğü ortaya çıktı.

Provada da olmuştu
Promanade Orkestrası ve şehir korosu ile birlikte başkent Amsterdam’da sahne almaya hazırlanan Sağ, “Hollanda’yı protesto ediyorum, birkaç gün önce de prova için geldiğim bu ülkede bana aynı muameleyi yaptılar, o zaman geri dönmemiştim fakat şimdi geri dönüyorum” diyerek tepkisini gösterdi. Yeşil pasaport sahibi olduğu belirtilen Sağ’ın geçen perşembe de prova için Amsterdam’a gittiğinde havalimanında aynı sorularla karşılaştığı ancak tepki göstermesine rağmen provaya katıldığı ifade edildi.

Hayal kırıklığı
KULSAN Vakfı Müdürü Adnan Dalkıran ise, “Bu etkinliğimizin duyurusunu aylar önce yapmıştık. Hollanda’nın farklı kentlerinden olmak üzere bir çok kişi Arif Sağ’ı dinlemeye gelmişti. Yaşanan bu olay hem bize, hem de seyirciye hayal kırıklığı yaşattı” açıklamasını yaptı. Sağ’ın Schiphol Havaalanı’ndan geri dönmesi, bu ülkedeki Türk sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Kültür ve Sanat Vakfı (KULSAN), Avrupa Türk Demokratlar Birliği-Hollanda ve Moazik Kültür ve Sanat Vakfı başkanları Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı’na gönderdikleri mektupta, Sağ’a yapılan muameleyi kınadılar.

Haberin Devamı

Hollanda’ya bi daha da gelmem