İdil Yazar

İdil Yazar

idil.yazar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bu cümleyi ilk ben söylemedim... Yakın bir arkadaşımın dört yaşındaki oğlu Kerem söyledi. Kerem, İzmirli. Doğduğu günden beri yaz aylarını Çeşme’de geçiriyor. Yaşıtları gibi gündüz denize, akşamüstü dondurma yemek için Çeşme’nin merkezlerine gidiyor…

Son 15 senedir her yaz tatili Çeşme’deyim. Son dört yazımı ise Kerem gibi bir fiil Çeşme’de yaşayarak geçiyorum. Yazlıkçılık, bana müthiş iyi gelen bir durum. Yazlıkçı olabilmek adına, bütün kış son hızımla çalışıyor, yaz aylarında İstanbul’a mümkün oldukça az uğruyorum. Şehir hayatına mola verince rahatlıyor, oğlumla vakit geçiriyor, enerji depoluyor ve İstanbul’a kendimi hazırlıyorum.

Haberin Devamı

‘ÇEŞME BU SENE BOZDU’

Çeşme’ye gideceklere dikkat!

İlk defa bu ağustos, kendimi enerji depolamış, rahatlamış hissetmiyorum. Sebebi, Çeşme’de karşılaştığım manzaralar. Eğer bayramda gitmeyi düşünüyorsanız, bir uyarı olarak sizinle de paylaşmak isterim. Nasıl ki İstanbul’da hep bir gerginlik hissedilir, işte bu sene o gerginlik Çeşme’de de var, hele ki hafta sonları!

Akşamüstü farklı kafelerden birbirine karışan, dokuya uymayan ve bangır bangır çalan şarkılar…

Yolda birbirini ezercesine, itişe kakışa ilerlemeye çalışan insanlar…

Trafikte hız ve makas yapan, durduk yere korna çalanlar…

Şortlu kızlara, yiyecekmiş gibi bakanlar…

Çocuklarına avaz avaz bağıran anne- babalar…

Gece kulüplerine sürekli baskın yapan polisler…

10 dakika için 30 TL isteyen otoparkçılar…

Plaj partilerinde kavga çıkartanlar, ayılanlar ve bayılanlar…

Anlayacağınız, bu sene Çeşme’de kimse ne yapacağını bilemez halde. Müthiş bir nezaketsizlik hakim. Bu gidişle ülkede İstanbullulaştıramadığımız yöre kalmayacak galiba.

Bayramda nereye gitmeli?

Dövizin de, ülkenin de durumu ortada. Hal böyle olunca, “Bayramda nereye gitmeli, nerede deşarj olmalı?” sorusuna inanın bir cevabım yok. Ancak ülkemizi tekrar yaşanır bir hale getirmek, bayramları eski zarifliği içinde kutlamak için atmamız gereken ilk adımın birbirimize saygı duymak olduğunu biliyorum. Bu vesileyle hepinize mutluluk ve saygı çerçevesinde geçecek huzurlu bir bayram diliyorum! Arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla, Çanakkale, Kaz Dağları, Çamlıhemşin ve Artvin kurtarılmış, nispeten daha sakin bölgeler. “Bayramda evde oturmam” diyenlere, duyurulur.