İdil Yazar

İdil Yazar

idil.yazar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Hayat gibi, 2018 de aktı, gitti. Ve yeni bir seneye uyandık
bu sabah. Her 1 Ocak’ta tarif edilemez büyüklükte bir umutla uyanıyorum. Bir seneyi daha tamamlama ve tertemiz bir sayfa açma hissi bana çok iyi geliyor. Bu nedenle seviyorum 10’dan geriye saymayı, sevdiklerimle kutlamayı, 1 Ocak sabahı yeni yıla uyanmayı! Umarım 2019 kendimize hoşgörüyle yaklaştığımız, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl olur. Ülkemizde barışın, sevginin ve saygının yılı olur!
Her yol Roma’ya çıkar

HOŞ GELDİN 2019
2018’in son seyahatini Roma’ya yaptım. Gitmeyi en sevdiğim ülkelerden biri İtalya. Yol kısa, yemekler güzel, mimari harika ve insanlar samimi. Geçtiğimiz hafta da içinde olmaktan büyük mutluluk duyduğum bir proje için İtalya’nın kalbi Roma’daydım. Bana sorarsanız Roma, dünyanın en güzel ve en sihirli şehri. Tam 3 bin yıllık tarihi boyunca, maruz kaldığı bütün savaşlar, yıkımlar ve yangınlara karşı güzelliğini tüm büyüsüyle koruyan, güçlü, heybetli bir kraliçe... Dünyadaki değişime en yakından şahitlik eden bir bilge...
Uzun uzun yürümek lazım...
HOŞ GELDİN 2019
Her köşe başında kendini gösteren sanat eserlerini seyretmek, Forum’da Antik Roma’yı, Kolezyum’da gladyatörleri hissetmek ve Vatikan’da büyülenmek lazım. Bir cappuccino alıp, Borgese bahçelerinin keyfini çıkarmak, Campo di Fiori pazarında, peynir tadımı yapmak, akşamüstü İspanyol merdivenlerinde oturup, gelen geçeni seyretmek, Aşk Çeşmesi’ne bir umut para atmak, bol bol gelato yemek, akşam olduğunda Trastevere sokaklarında aylak aylak dolaşmak lazım... Eğer Roma’ya gitmediyseniz, yeni yılda yapılacaklar listenizin en başına almanızı tavsiye eder, aşağıda en beğendiğim kafe ve restoranları da sizinle paylaşmak isterim. 2019’un bol seyahatli bir yıl olması dileğiyle!
Roscioli: Hem bar hem restoran hem de akşam eve giderken uğrayıp güzel bir şarküteri ve içecek alabileceğiniz bir deli. Bana göre Roma’nın en karakteristik ve keyifli yeri. Akşamüstü gidip saatlerce oturmak için ideal.
Pompi: Bir tiramisu cenneti! Ananaslıdan, çileklisine kadar birçok farklı çeşidini bulmak mümkün. Roma’nın en iyisi olarak bilenen klasik tiramisuyu mutlaka tatmanızı tavsiye ederim.
Hotel de Russie: Roma’daki en yüksek dikilitaşın bulunduğu Poppolo Meydanı’ndaki, şehrin en eski ve şık otellerinden biri. Çay için mutlaka uğranmalı.
Dal Bolognese: Köklü İtalyan ailelerinin gittiği ve geleneksel İtalyan mutfağının servis edildiği şık bir restoran. Öyle bir havası var ki, kendinizi 1950’lerin İtalya’sında hissediyorsunuz. Sanki yan masaya, her an rahmetli meşhur yönetmen Fellini oturabilir gibi...
HOŞ GELDİN 2019
Giolitti: 1890 yılından beri servis eden klasik Roma dondurmacısı.
Da Felice: Roma’nın meşhur makarnası Cacio e Pepe’yi (karabiber ve peynirli makarna) en iyi yapan restoran.