Cadde ‘İnanılmaz bir aşk yaşamışlar’

‘İnanılmaz bir aşk yaşamışlar’

06.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Müslüm’ filminde Muhterem Nur’u oynayan Zerrin Tekindor, “Müslüm Gürses’le arasında çok kuvvetli, inanılmaz bir aşk varmış. Onca badireye rağmen hiç kopmadan, senelerce birlikteliklerini sürdürebilmeleri büyük başarı” dedi.

‘İnanılmaz bir aşk yaşamışlar’

Zerrin Tekindor, vizyondaki ‘Müslüm’ filmiyle beyazperdede, ‘Arzu Travmayı’ oyunuyla ise tiyatro sahnesinde izleyenleri büyülüyor. Oyuncu, televizyondan da uzak kalmadı, yakında başlayacak ‘Şahin Tepesi’ dizisiyle ekranda olacak. Tekindor’la projelerini, dizi sektörünün durumunu ve resim aşkını konuştuk.

Haberin Devamı

- ‘Müslüm’ün hikayesinde sizi en çok etkileyen ne oldu?

Müslüm Gürses’in inanılmaz bir hayat hikayesi var. Bütünüyle çok etkileyici. Hakan Günday ve Gürhan Özçiftçi’nin yazdığı senaryoyu da beğendim ve filme dahil oldum.

- Muhterem Nur sizin gözünüzden nasıl bir kadın?

Bana göre çok saf, iyi niyetli, duyarlı, hassas, fedakar, güçlü ve mutluluğun peşinden koşan bir kadın. Onun da inanılmaz bir hayat hikayesi var. Çekimlere başlamadan önce ‘Ömrümce Ağladım’ adındaki kitabını okudum. Çok zor bir hayat yaşamış, ben de layıkıyla oynamaya çalıştım.

‘İnanılmaz bir aşk yaşamışlar’

- Karakteri canlandırmadan önce Muhterem Nur’la oturup sohbet ettiniz mi?

Hayır. Yönetmenlerimizin de tercihi değildi. Gürses’in hep arkasında duran, zaaflarını kabul etmiş ve bütün zorluklara karşı hayata, ona olan sevgisiyle tutunmuş bir kadın profili çizmemi istediler. Ben de oynarken o doğrultuda gitmeye çalıştım.

Haberin Devamı

Ama film bittikten sonra tanıştım. Mütevazı, zarif ve tatlı biri. Çok mutlu oldum tanışabildiğim için...

- Çekimler nasıl geçti?

Biraz uzun sürdü ama gayet iyi geçti. Yönetmenlerimiz Ketche ve Can Ulkay’a, o süreci kolaylaştırdıkları için çok teşekkür ederim.

- Filmi izleyince neler hissettiniz? Muhterem Nur ve Müslüm Gürses’in aşkı için neler söyleyeceksiniz?

Filmi çok beğendim. İkisi arasında kuvvetli, inanılmaz bir aşk varmış. Onca badireye rağmen hiç kopmadan, senelerce birlikteliklerini sürdürebilmeleri büyük başarı. Sonuçta ikisi de güçlü ve zor karakterler.

‘İnanılmaz bir aşk yaşamışlar’

- Yakında ‘Şahin Tepesi’ dizisiyle ekranda olacaksınız. Orada nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?

Tuna Akdora adında işkolik, güçlü, hırslı ve zeki bir kadını oynuyorum. Ama zekasını kullandığı alanlar biraz enteresan.

Daha önce televizyonda oynamadığım, farklı bir rol. Seviyorum Tuna karakterini.

- ‘Aşk-ı Memnu’ ve ‘Kara Sevda’dan sonra tekrar Hilal Saral’la çalışmak nasıl?

Oyuncusuyla ilgilenen, çok iyi bir yönetmen. Her zaman doğru yönlendiriyor ve müthiş bir estetik gözü var. Onunla çalışmaktan hep zevk aldım.

- Türk dizi sektörünün bugünkü durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz? ‘Aşk-ı Memnu’ gibi hafızalara kazınan işler çıkmıyor mu artık?

Haberin Devamı

Benim de çok sevdiğim diziler hâlâ var. Ama sıradan olanlar da... İyi tasarlanmış, iyi çekilen ve iyi oynanan projeler, bir şekilde her zaman kendisini belli eder.

‘Her gün resim yapıyorum’

- Zarif duruşunuzu hep koruyorsunuz. Kontrolünüzü kaybettiğiniz zamanlar olmuyor mu hiç?

Çok kızdığım ve sinirlendiğim zamanlar olur bazen ama ağzımdan çıkanı kulağım duyar hep. Ne olursa olsun kırıcı olmak istemem. Üslup çok önemli. Doğru üslupla her şeyi söylerim, ima sevmem.

- Bu yoğunlukta resim yapmaya vakit ayırabiliyor musunuz?

Dizi varken biraz ritmi düşüyor ama ne olursa olsun her gün resim yapıyorum.

- Bugüne kadar kaç sergi açtınız?

17... Son yıllarda daha çok yurt dışındaki fuarlara katılıyorum.

- ‘Arzu Travmayı’ oyunu nasıl gidiyor?

Oyunumuz iki sezondur devam ediyor. Tennessee Williams’ın Pulitzer ödüllü inanılmaz bir metni. Hem dizi setinde hem de tiyatroda sevdiğim ve aynı dili konuşabildiğim arkadaşlarım olduğu için çok şanslıyım.