Cadde iNSANLAR EĞLENMEYE HASRET

iNSANLAR EĞLENMEYE HASRET

13.04.2014 - 19:17 | Son Güncellenme:

Yıldızları Türkiye’ye getiren isim olarak tanınan Selim Sefada, “İnsanlar eğlenmeye ve güzel müziğe hasret.?Konserler artacak” diyor

iNSANLAR EĞLENMEYE HASRET

D ünyaca ünlü isimleri Türkiye’ye getiren MAP?İletişim’in yönetici ortaklarından Selim Sefada, yeni projelerini anlattı. Yapı Kredi’nin 70. yıl kutlamaları kapsamında 15 Nisan’da David Helfgott, 29 Nisan’da Itzhak Perlman ve 8 Mayıs’ta Zbigniew Preisner, İstanbul Kongre Merkezi’nde sahne alacak.
İTÜ’de ise 14 Mayıs’ta Aerosmith ve 26 Mayıs’ta Justin Timberlake konser verecek. Sefada anlattı...

Sizi dünya yıldızlarını Türkiye’ye getiren isim olarak tanıdık. Kaç yıldır eğlence sektörünün içindesiniz?
15 yıl oldu. Bugüne kadar Elton John, Rihanna, Duran Duran, Tony Bennett gibi dünyaca ünlü pek çok ismi ağırladık. Yaklaşık beş sene boyunca Harbiye Açıkhava konserlerini yaptık. Tarkan’dan Sezen Aksu’ya, Candan Erçetin’den Serdar Ortaç’a, Kenan Doğulu’dan Ajda Pekkan’a birçok isim sahne aldı.

Haberin Devamı


Yaz konser programı nasıl, yeni projeler var mı aklınızda?
Yapı Kredi’nin 70. yıl kutlamaları kapsamında David Helfgott, Itzhak Perlman ve Zbigniew Preisner’ı getiriyoruz. 15 Nisan’da Helfgott, 29 Nisan’da Perlman ve 8 Mayıs’ta Preisner İstanbul Kongre Merkezi’nde sahne alacak.
Ayrıca BKM ile projelerimiz var. İTÜ’de 14 Mayıs’ta Aerosmith ve 26 Mayıs’ta Justin Timberlake konserlerini yapacağız. Timberlake, 2014’ün en önemli organizasyonu olacak. Biletlerin yüzde 90’ı bitti. Andre Rieu ile iki konser yapmak üzere anlaştık. İlki 27 Kasım’da Sinan Erdem Arena’da, İkinciyse 29 Kasım’da Ülker Arena’da. Yani bu sene bizim için bayağı bir dolu gözüküyor.


Sanırım geçen yıl için aynı ilgiden bahsedemeyiz...
Doğru, mayıs ayına kadar olan organizasyonlar başarılıydı, Gezi olaylarından dolayı ciddi bir düşüş oldu. Eğlence sektörü adına çok fazla adım atılmadı, programlar iptal oldu. Ama kasımdan sonra yükselişe geçtiğini söyleyebilirim. 2014’te de tahmin ediyorum ki, konserler artacak. İnsanlar gerçekten eğlenmeye ve güzel müzik dinlemeye hasret. Bu sene ikisine de doyacaklar.

Haberin Devamı

TÜRKİYE YÜKSELEN TREND

Ün­lü­le­ri İs­tan­bu­l’­a da­vet et­ti­ği­niz­de na­sıl tep­ki­ler­le kar­şı­la­şı­yor­su­nuz?
Jus­tin Tim­ber­la­ke ve Ae­ros­mith Tür­ki­ye­’ye ilk de­fa ge­li­yor. Me­rak­la­rı çok. İki­si de üç ge­ce ka­la­cak. Gör­mek is­te­dik­le­ri çok yer var. An­dre Ri­eu ise, İs­tan­- bu­l’­u çok sev­di. Be­ni en şa­şır­tan odur; kon­serden son­ra­ki haf­ta ga­ze­te­ye te­şek­kür ila­nı ver­di. “Tür­ki­ye­’de ol­mak­tan çok mut­lu­yum, se­ne­ye gö­rüş­mek üze­re, her­ke­se te­şek­kür­le­r” met­ni­nin ya­zı­lı ol­du­ğu ya­rım say­fa bir ilan­dı. Ha­ya­tım­da ilk de­fa böy­le bir olay ya­şa­dım. Sa­nat­çı­la­rın, Tür­ki­ye­’ye ba­kış açı­sı önem­li. Ge­len­ler mem­nun ka­lı­yor. Tür­ki­ye, yük­se­len trend.


Siz­ce İs­tan­bu­l’­da bu tür or­ga­ni­zas­yon­lar için ye­ter­li me­kan var mı?
Ha­yır, açık me­kan­lar­da zor­la­nı­yo­ruz. Şu an­da açık alan ola­rak Kü­çük­çift­lik Park ve İTÜ Stad­yu­mu var. Ti­yat­ro me­kan­la­rı ise 3 bin 500 ka­pa­si­te­li. Biz­de are­na­la­rın ol­ma­sı avan­taj. Me­se­la Ül­ker Are­na ve Si­nan Er­dem Are­na­’nın Tür­ki­ye­’ye bü­yük kat­kı­la­rı ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum. Ya­ban­cı pro­dük­si­yon­lar da bu­ra­la­ra gel­dik­le­rin­de mut­lu olu­yor. Ör­ne­ğin; An­dre Ri­eu, 10 bin ki­şi­lik ka­pa­si­te­nin hep­si­ni dol­dur­muş­tu.

Haberin Devamı

SA­NA­TA DO­YUN iS­TiYO­RUZ

İs­tan­bul Ço­cuk Ti­yat­ro­su di­ye ay­rı bir şir­ke­ti­niz var. Ora­da na­sıl et­kin­lik­ler ger­çek­leş­ti­ri­yor­su­nuz?
Evet, ku­rum­sal or­ga­ni­zas­yon­lar da ya­pı­yo­ruz. Dis­ne­y’­le ça­lı­şı­yo­ruz ve Dis­ne­y’­in yurt dı­şın­dan ti­yat­ro­la­rı­nı, İn­gil­te­re­’den ise ‘Di­na­zor­la­ra Yol­cu­lu­k’ ser­gi­si­ni ge­tir­dik. Ge­çen se­ne dün­ya­nın en bü­yük NA­SA ser­gi­si­ni yap­tık. Bubb­le Sho­w’­la­rı­ da dü­zen­li­yo­ruz.
Kız ço­cuk­la­rı için Win­x’­i ge­tir­dik. 7’den 77’e di­ye bir ta­bir var ya, biz onu 2’den 77’ye çek­tik.
Tür­ki­ye­’de geç­miş dö­nem­le­re bak­tı­ğı­mız­da, ço­cuk­la­ra yö­ne­lik yer­li pro­dük­si­yon­lar dı­şın­da çok faz­la et­kin­lik ya­pıl­ma­dı­ğı gö­rü­lü­yor. Biz İs­tan­bul Ço­cuk Ti­yat­ro­su­’nu ku­ra­rak 12 ay bo­yun­ca ai­le­le­rin ço­cuk­la­rı­nı gö­tü­re­bi­le­ce­ği bir eğ­len­ce sek­tö­rü yaratmaya ça­lış­tık ve ba­şa­rı­lı ol­duk. Sa­na­ta do­yan, mü­zi­kal­le­ri ve ti­yat­ro­yu se­ven bir ne­sil ye­tiş­sin is­ti­yo­ruz.
Trump AV­M için­de­ki Trump Ti­yat­ro­su bi­ze ait. Ya­kın za­man­da bü­yük bir or­ga­ni­zas­yon­la Ma­da­gas­ca­r’­ı ya­pa­ca­ğız.