Mert Fırat’ın 2013 yılında İstanbul’da 12 ortakla kurduğu Moda Sahnesi’nden sonra yine çok ortaklı bir başka oluşumun içinde yer aldığını öğrendim.

Fırat, ‘Parkta Güzel Bir Gün’ oyunundaki rol arkadaşı Didem Balçın’ın da aralarında olduğu 10 ortaklı bir kültür merkezi yapılanmasına girmiş.

10 Ekim’de açılıyor

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde binası tamamlanan ve adını Sanat Mahal koydukları kültür merkezi, 10 Ekim’de kapılarını açacak. İçinde bir tiyatro, iki sinema, bir atölye salonu ve bir kitabevi bulunan Sanat Mahal de tıpkı Moda Sahnesi gibi para kazanmak amacıyla kurulmadı.

Haberin Devamı

Tek başına olduğunda tiyatrodan para kazanılmazken, 10 ve 12 ortaklı oluşumlardan ne kazanılır varın siz düşünün zaten... Bu kadar insan, varlarını yoklarını ve zamanlarını neden buralara yatırıyor? Cevabı belli:

Sanata ve sanatı sevenlere duydukları sevgi, saygı…

Türkiye’ye yayılacak

Hiç bu işlere bulaşmayıp, sadece televizyondan, hayatının geri kalanını bolluk içinde geçirebilecek parayı kazanabilecek Mert Fırat’ın bu çabası da ayrıca alkışlanır.

Sanat Mahal, 10 Ekim’de Bursa’da açılacak dedim ama bu bir başlangıç.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde Türkiye’nin pek çok şehrinde Sanat Mahal tabelasını göreceğiz…

BİR PİŞMANLIK ALBÜMÜ

Türkçe pop müzik severim hem de çok, ama laf olsun kafiye tutsun diye yazılan şarkılardan gına geldi. ‘Yar’ların, ‘ah’ların havada uçuştuğu şarkıları duyduğumda, bindiğim taksinin şoförünün bas konuş telsiz geyiklerinden bile daha fazla irite oluyorum.
O yüzden de müzikte yeni isimlere karşı mesafeli duruyorum. Yine ne varsa tanıdığım bildiğim şarkıcıda var deyip, kendimi sağlama alıyorum. Ancak geçen akşam bir şey oldu...
Televizyonda duyduğum şarkı dikkatimi çekti. Kenan Doğulu mu bu sesin sahibi yoksa Yalın mı? Nasıl yumuşak bir ses ve nasıl içe işliyor…
Vicdan muhasebesi
Yeni bir şarkı mı yapmışlar diye dikkatimi verdim ama anlayamadım, ikisi de değil galiba... Allah’tan Shazam programı var telefonumda. Tuttum ekrana telefonu, bekliyorum sesin kime ait olduğunu söylesin diye. Hemen yanıt geldi:
Buray. Albümünün adı ‘Bir Şişe Aşk’.
Araştırdım. Buray, Kıbrıslı bir müzisyen. 15 yıldır ünlü isimlerin orkestralarında gitar çalıyormuş. Geçen haftalarda ilk albümünü çıkarmış. Ferhat Göçer’e ‘Unutmuş Çoktan’ şarkısını veren Gözde Ancel’le birlikte hazırlamışlar albümü.
Sanırım albümün konsepti pişmanlık... Şarkılarını defalarca dinlerken ‘Vay be!’ dedim.
Bir erkek ancak bu kadar güzel dile getirebilir kendi vicdan muha- sebesini...
‘Gitmem Gerek’ üç kişilik bir ilişki yaşan erkeğin, ihanet ettiği tarafa duyduğu pişmanlığın şarkısı. ‘Ben Akıllanmam’sa yıllar önce yapılan hatalara pişmanlık… ‘Ara Sıra Ara’ şarkısı da en yakın arkadaşınla bir hiç yüzünden ayrı yollara sapmanın pişmanlığını anlatıyor…
Albümü dinlerken ister istemez şapkayı önünüze koyuyor ve geçmişinize sanal bir tur gerçekleştiriyorsunuz. Karşılaştığım anılarım içinde gözümü yaşartan da oldu, yüzümü güldüren de… Kendimle hasret giderdim ve bu bana çok iyi geldi.
Hoş geldin Buray. Umarım kalıcı olursun…

Haberin Devamı