İki kişinin birbirini seviyor olmasından daha güzel ne olabilir… Seversin, sevildiğini bilirsin, mutlu olursun, mutlu edersin. Jestlerle, güzel sözlerle kendini ifade edersin. Ama işin içine, abartılar, ele güne gösterişler, boyundan büyük cümleler sokmazsın. Zaten ne zamanki ‘aşk’ın şirazesi kaçıyor, insanda hemen bir şüphe uyanıyor.
Örnek için çok uzağa gitmeye gerek yok. Geçen mart ayında Sinan Akçıl gazetecilerin, “Şallı’ya evlilik mi teklif ettiniz?” sorusuna “Benimle değerlenir misin?” dediğini söylüyor.
Biz bunu duyduğumuz anda düştüğümüz koltuktan henüz toparlanamadan da ayrılık haberleri geliyor… ‘Kutsal kadın’lı, ‘prens’li ve hayli gösterişli ilişki, hayatın ‘tabii’ akışı içinde pek tabii ki uzun sürmüyor.

Samimi yaşamak
Ben insanların diline ‘kendinde olmayan’ın vurduğuna inanırım ama geçen gün ‘Aşkım Paris’ filminde duyduğum “Aşkını ne kadar gösterirsen, o kadar suçluluk duyuyormuşsun” sözleri, başka bir pencere açtı zihnimde.
Dikkat ettim, aşkını aşık olduğundan çok etrafa ‘ne kadar da aşığım’ı gösterme çabasıyla yaşayanlar en cafcaflı lafları ettikten çok kısa bir süre sonra ayrılıyor. Üstelik altından da ya aldatma, ya şiddet, ya yalan, ya çıkar ama mutlaka ‘kendini suçlu hissedeceğin’ bir durum çıkıyor.
Oysaki ‘birlikte değerlenme’, samimiyetle yaşarsan çok da zor olmasa gerek. Milyonlarca kişi böyle yaşıyor, gıkı çıkmıyor…

Haberin Devamı

İYİ YAŞAM İÇİN BULUŞACAĞIZ

Her yılın haziran ayının ikinci cumartesi günü, 5 kıtada, 41 ülkede ‘Global Wellness Day’ (Küresel Sağlık Günü) adıyla kutlanıyor. Bizdeki adı ‘İyi Yaşam Günü’. İyi yaşam bilincini artırmak amacıyla kendini buna adamış gönüllüler tarafından organize edilen bu günün ülkemize gelişi, 2012 yılında Richmond International Yönetim Kurulu Başkanı ve gerçek bir iyi yaşam gönüllüsü Belgin Aksoy’un girişimiyle oldu.
Aksoy, “İyi yaşam hayatımızın en önemli konularından biri olduğu halde neden özel bir günü yok?” sorusuyla harekete geçerek dünyada konunun sayılı uzman isimlerini ülkemize getirdi ve Global Wellness Day kutlanmaya başladı.
İlk iki yıl Sapanca Richmond Nua Wellness SPA’da yapılan etkinliklerin, bu yıl artan talep doğrultusunda İstanbul Maçka Demokrasi Parkı’nda halka açık ve ücretsiz yapılmasına karar verildi.

Kahkaha terapisi de var
13 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek etkinlikte yoga, pilates, detox, kahkaha terapisi, sağlıklı mutfak, zehirsiz ev, alkali beslenme gibi hayati konularda işin uzmanları mini eğitimler verecek.
Dünyanın bu konudaki en önemli isimlerinden biri olan Dr. Daniel Friedland da konuşmacı olacak. Etkinliğe 15 bin kişi bekleniyor ama gelemeyecek olanlar için şimdiden ‘İyi yaşam manifestosu’nu paylaşayım.
1 - Her gün 1 saat yürü
2 - Daha çok su iç
3 - Plastik şişe kullanma
4 - Toprağın sunduğu gıdalarla beslen
5 - Bir iyilik yap
6 - Aile yemeği ye
7 - 22.00’de uyu
İşte bu kadar basit… Bu istenirse kolaylıkla yapılabilecek olan 7 maddeyi uygulamak bile, iyi yaşam konusunda sizlere bir kapı aralıyor olacak…

Haberin Devamı