Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başbakanın beni hiçbir açılım kahvaltısına davet etmemesi Tuti’ye göre şaşılacak şey. Ben Amerikalı olmama bağlıyorum bunu


Goa’ya adam olsun diye götürdüğüm Tuti daha beter oldu. Sahilde şöyle bir uzanıp yatmadı, sürekli gözleri dört döndü. Bennu Gerede’yi, Orhan Pamuk’u arıyor... Tatile gidilmeyecek arkadaşlar listemin zirvesine oturdu böylece.

Romantik ve duyarlı gece
Bu hafta insanlık adına büyük, bizim için küçük bir adım olarak 'Dünya Saati Gecesi’ne katılıyoruz. Küresel ısınmayla mücadele için mum ışığında söylenecek şarkılara eşlik edeceğiz. Bu romantik ve duyarlı gece, Goa’daki güzellikler üzerine daha bir anlam kazandı. 'Dünya Saati Gecesi' dünyanın pek çok yerinde gerçekleştiriliyor, Türkiye’de de ilk kez The Hall’de yapılacak. Hale Caneroğlu, Balık Ayhan ve Safa Bolat ile Şenlik Bandosu mum ışığında şarkılar söyleyecek. Saat 20:00’den 04:00’e kadar devam ediyor gece. Ateş gösterilerinden sokak sanatçıları atölyesine yok yok. Bu hengamede Balık Ayhan’ı yakalayabilirsem 'roman açılımı'na dair konuşmak istiyorum. Başbakanın beni hiçbir açılım kahvaltısına davet etmemesi Tuti’ye göre şaşılacak şey. Ben Amerikalı olmama bağlıyorum ama dışarıdan bir göz olabilirdim aslında. “Hollywood ihtiyarları kahvaltısını bekle artık” diyor Tuti, yine kalbimi kırıyor.
Sonra Gülden Karaböcek dinlemeye gideceğiz Ghetto’ya. 'Kırılsın Ellerim', 'Duyar mısın Feryadımı', 'Küstüm Sana', 'Sürünüyorum' gibi şarkılarına bakılırsa hayli dertli biri olmalı. Sesi de tam tersi çok civelek civelek civelek. 22.30’da başlayacak gecenin konsepti, 'Meyhane.' “Bu dertli şarkılarla bir büyük devirirsek 'Sürünüyorum' bizi bekler” diyor Tuti. İstanbul’a geldiğimden beri ne büyükler devirdim de devrilmedim ben. Tuti de devrilirse hiç uğraşmam, ilk defa dinleyeceğim Nil konserine yalnız giderim. 23.00’de Otto Santral’de başlıyor konser. Sonuna yetişsem yeter. “Sana üniversite öğrencileriyle bol eğlenceler diliyorum” deyip o müstehzi gülüşünü takındı yine Tuti. “Sürünüyorum her zaman senin şarkın olacak Tuti” dedim, sustum.