Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Mucize Tuti ve Tuti Mucize cumartesi



Bu cumartesi nereye ne şekilde yetişeceğimizi şaşırdık. Nazan Öncel’den Bülent Ersoy’a, fevkaladenin fevkinde bir eğlence bizleri bekliyor



Tuti bir şema çizdi orta sehpama. Oradan oraya sıçrayarak oklar çıkarıyor, plan yapıyor. “Kendine kastı olan adam dinler anca” dediği, benim pek bir sevdiğim Anthony And The Johnsons’ın bile hayran olduğu Bülent Ersoy hanımı merak ediyorum en çok ben. Türk pop müziği ve de 45’likler arşivim tamam lakin Türk Sanat Musikisi’ne pek vakıf değilim. Bu sebeple Tim Maslak Show Center’da saat 21:00’da başlayacak olan Türk Sanat Musikisi’ni canlandırma gecesi Fasl-ı Şahane’yi kaçırmam imkansız. Zekai Tunca, Mustafa Sağyaşar, Nalan Altınörs, Muazzez Abacı, Samime Sanay hepsi orada olacak... Tuti elinde bir sap papatya Samime Sanay’dan “Şarkılardan fal tuttum”u söylüyor şimdi. Bahar Tuti!
İlk durağımız Tuti’nin anlat anlat bitiremediği Nazan Öncel konseri. Saat 20:00’da İş Sanat Kültür Merkezi’ndeyiz. Ağlatmayı da, oynatmayı da çok iyi bilen diva bu kez İskender Paydaş ve bir orkestrayla çıkıyor sahneye. “Beni aşık eden, zaman zaman da aşktan eden kadındır Nazan Öncel” diyor Tuti. Bütün oklar Nazan Öncel’i gösteriyor. Aslında ben aynı saatte CRR’de Salif Keita’dan Afrika’nın dertlerini dinlemek istiyordum ama Nazan Öncel’i de önceden hiç dinlemediğimden tercihimi bu “Aşk Kadını’ndan yana kullandım.
Haftanın divalarından biri Ebru Gündeş de Bostancı Gösteri Merkez’inde 21:00’da sahnede. Tuti “Fasl-ı Şahane’de şahanesi varken, ustalar dururken Ebru Gündeş bi' dursun” dedi ve noktayı koydu. Bir başka diva Hande Yener’i de “Taa Fenerbahçe’ye kim gidecek” diye eledi. Matine 216 diye bir yerdeymiş konser. Hiç gidemezmiş, iki techno’ya satamazmış kimseleri. “Divadan çok divan zaten” deyip bir de terbiyesizlik etti.
“Kadın sesleriyle cıvıldayan ruhumuzu son nokta olarak MFÖ dinleyerek dengeleriz” diyor Tuti. Otto Santral’de saat 23.00’da çıkıyor MFÖ. Ben şimdi “Tuti Mucize Guyem” şarkısını çalışıyorum. İçinde Tuti geçiyor diye de özel bir önemi var. Tuti “Temelden başlamalısın” dedi, Dede Efendi CD’lerini de önüme dizdi... Ses, ses, bir, bir, iki, iki...