Cadde JUDD KADINLARI AMERiKA’YI ŞOKE ETTi

JUDD KADINLARI AMERiKA’YI ŞOKE ETTi

17.04.2011 - 01:01 | Son Güncellenme:

Amerikalı aktris Ashley Judd’ın piyasaya yeni çıkan kitabında çocukluğunda cinsel tacize uğradığını, annesi tarafından yalnız bırakıldığını ve uyuşturucu müptelaları arasında kaldığını anlatması, yeni itirafları beraberinde getirdi

JUDD KADINLARI AMERiKA’YI ŞOKE ETTi

‘People’ dergisinin ‘Dünyanın En Güzel 50 İnsanı’ listesinde yer alan oyuncu Ashley Judd’ın çarpıcı açıklamalarının ardından sular durulmuyor. Hollywood yıldızının ABD’de yeni yayımlanan ‘Acısı ve Tatlısıyla Her Şey’ (All That is Better Sweet) isimli otobiyografik kitabında çocukken çok sayıda erkeğin cinsel tacizine uğradığını, ‘başarı sarhoşu’ annesi tarafından sürekli yalnız bırakıldığını ve uyuşturucu müptelaları arasında kendi kaybettiğini anlatınca gözler sevilen oyuncunun ailesine çevrildi. 42 yaşındaki Judd, çocukluğunun travmatik bir şekilde geçtiğini, şarkıcı annesi ve ablasının ABD’nin dört bir yanında turneye çıkmaları nedeniyle bunalıma girdiğini belirtmişti.

Haberin Devamı

Canlı yayında itiraf
Fransız ‘Paris Match’ dergisinin haberine göre, kitabın yarattığı yankının ardından Ashley’nin country müzik şarkıcısı annesi Naomi ve üvey ablası Wyonna, ABC televizyonunun en çok izlenen programlardan ‘The View’e konuk oldu ve acılı geçmişin üzerindeki perdeyi kaldırdı.
İtiraf sırasının kendisine geldiği için üzgün olduğunu belirterek sözlerine başlayan 65 yaşındaki anne Judd, çocukluğunda cinsel tacize uğradığını anlatarak kızlarında ve hayranlarında şok etkisi yarattı. Henüz üç yaşındayken bir akrabası tarafından iki defa taciz edildiğini anlatan Naomi Judd, “Bunu ancak iki sene önce psikoloğuma anlatabilmiştim. Bu benim çocukluğuma dair ilk anımdır. Yıllardır kimseye bahsedemedim. Anneme hiçbir zaman güvenmedim. Birçok sırrın olduğu bir ailede büyüdüm” dedi.

Haberin Devamı

Ailenin kaderi
Annesiyle kurdukları ‘Judds’ isimli country grubuyla ülke çapında şöhret sahibi olan Wynonna Judd ise bu travmatik olayı canlı yayında öğrendi. Annesinin konuyu bu şekilde açıklamasının kendisi için ağır bir darbe olduğunu ifade eden Wynonna Judd, 2005 yılında yayımlanan ‘Coming Home to Myself’ isimli kitabında birçok defa cinsel tacize uğradığını itiraf etmiş, kendini toparlamak için büyük mücadele verdiğini anlatmıştı.
Kitabının yayımlanmasından sadece iki yıl sonraysa kocası Dan R. Roach, ilk eşinden olan 13 yaşındaki kızına cinsel tacizden suçlu bulunmuş, şarkıcı eşinin tutuklanmasının ardından boşanma davası açmıştı.

“Ben oyuncuları çekiştirmiyorum”
Tüm bu gelişmelerin ardından kitabının gördüğü ilgiden memnun kalmadığını açıklayan Ashley Judd, basının sadece hayatının zorlu dönemlerini anlatan bölümleri manşetlere taşımasından üzüntü duyduğunu belirtiyor. ‘E! Entertainment’a verdiği röportajda annesinin çok eğlenceli bir aileye sahip olduklarına dair yaptığı açıklamalardan artık pişmanlık duyması gerektiğini söyleyen güzel oyuncu, tüm olup bitenlere karşın onunla arasının bozulmadığını ifade ediyor. Ashley Judd, “Ailemle sorunlarım olduğu ve birbirimizle anlaşamadığımıza dair haberler abartılıyor. Bu tarz olayları pek çok aile yaşıyor. Tamam, ben çocukluğumda cinsel tacize uğradım. Ne olmuş? Bu durum istatistiklere göre ABD’de nüfusun yüzde 80’inin başına geliyor” şeklinde konuşuyor.

Polemik yarattı
Kitabında ayrıca bazı rap yıldızlarının video kliplerinde ve şarkı sözlerinde kadınları aşağıladığına dikkat çeken güzel yıldızın sadece bir paragrafı bulan bu yorumu da şimdiden ABD’nin gündemine oturdu. Bu konuda Global Grind’e açıklama yapma gereği duyan ünlü oyuncu “Rap müzikte kızların ve kadınların seks objesi olarak görüldüğüne dikkat çekmek ve bu konuda hassasiyet yaratmak istedim. Hangi kültürde olursa olsun bu, kabul edilebilir bir şey değil” dedi. Yorumlarında niyetinin şarkıcı ya da oyuncuları çekiştirmek olmadığını ifade eden Ashley Judd, 400 sayfalık kitabı satır satır okumak için polemik arayanların iştahını kabarttı.