Cadde KAHKAHA GARANTiLi FiLM

KAHKAHA GARANTiLi FiLM

10.11.2014 - 19:44 | Son Güncellenme:

31 Ekim’de vizyona giren ‘Oflu Hoca’nın Şifresi’ filminin yapımcısı ve yönetmeni Adem Kılıç: “Herkese gülme garantisi veriyoruz. Gülmeyenlere paralarını iade edemeyiz ama bir yemek ısmarlarız”

KAHKAHA  GARANTiLi FiLM

‘Sümela’nın Şifresi’ filminin yönetmeni Adem Kılıç’ın yeni komedi filmi ‘Oflu Hoca’nın Şifresi’ 31 Ekim’de vizyona girdi.
Türkiye’den sonra tüm Avrupa ve Azerbaycan’da vizyona girecek olan filmde ünlü teknik direktör Yılmaz Vural ile Ahmet Kural da konuk oyuncu olarak yer alıyor. Kahkaha garantili bir film yaptıklarını söyleyen yapımcı-yönetmen Adem Kılıç ve filmin başrol oyuncuları Çetin Altay ve Başak Daşman, Cadde’ye konuştu.

Haberin Devamı

‘Oflu Hoca’nın Şifresi’ nasıl bir film?
Adem Kılıç: Bu üçüncü filmimiz. İlk iki filmle alakasız bir film oldu. Çok sıcak, samimi, eğlenceli bir film oldu diyebilirim. Takdir seyircinin.

Sizce seyirci neden izlemeli?
A.K: Çok gerginiz. Özellikle ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı hepimiz gerginiz. Ben o gerginliği alacağını, onları güldüreceğini ve eğlendireceğini düşünüyorum. Gülmeyi vaat ediyoruz.
Çetin Altay: Kahkaha garantili çünkü kadrosu çok iyi. Kamera arkası da çok iddialı. Gülmeyenlere paralarını iade edeceğiz dersek işin içinden çıkamayız ama bir yemek ısmarlarım herhalde.

Nasıl geçti çekimler?
Başak Daşman: Eğlenceli geçti. Hiç gitmemiştim Trabzon’a. Şartlar beni zorlamadı İstanbul’da trafik olur ya, orada en azından beş saat önceden gitmiyorsun sete. İnsanları gözlemledim. Anlatıldığı kadar varmış. Bir de doğası güzel. Keyifli geçti benim için. Turşu kavurması ve bol bol balık yedim.

Haberin Devamı

ARTIK TANINIYORUZ

Rolü çıkartırken nasıl gözlemler yaptınız?
Ç.A: Oflu Hoca ne, kim? Biliyoruz artık hepimiz. Yönetmenimiz bana bazı kaynaklar verdi, onları araştırdım. Aslında Oflu Hoca bir mertebeymiş.
Bizim insanlarımızın bildiği bu hoca anında atara gidere bağlayabiliyor. Damarına basmazsan bir şey yapmıyor.

Bu rolle çok tanındınız. Yolda nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Ç.A: Dün akşam bir yere gittim hiç tahmin etmediğim yerde ‘Oflu Hocam’ diye karşıladılar. Beklediler filmi. Zaten Trabzonluyuz.

KOMEDi OYNAMAK ZOR

Bu film sinemadaki ilk komedi deneyiminiz. Komedi oynamak daha mı zor?
B.D: Sinema filmi olarak evet ilk komedi denemem. Tamamen zamanlama esneklikle ilgili bir şeydir komedi. O yüzden tabii ki zor. Biraz hayattan keyif alıyor ve gülüyor olmak lazım. Keyifsiz birinin iyi komedi yapacağına inanmıyorum.
Ç.A: Kendinle dalga geçemiyorsan yapamazsın dışarıda. Kendinle barışık değilsen, iyi bir mizahçı olacağını sanmıyorum. Mizahçıların duygusal insanlar olduğunu bilirim. Hüzünlü olduğum anlarda daha komik oyunlar oynadığımı bilirim.

Haberin Devamı

Gerçek hocalardan nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Ç.A: Benim tanıdığım hocalar gülüp eğleniyorlar çünkü altında bir şey aramıyorlar. Filmi izledikten sonra muhakkak çatlak ses çıkacaktır. Onun bile cevabı var. Zaten bizi anlatırken öyle anlatanlar var.
A.K: Biz dini anlatmıyoruz. Oflu Hoca’nın olaylara bakışını anlatı-yoruz. Oflu Hoca’yı yoldan çıkartan olaylar üzerinden komedi yapıyo-ruz.

Sinemada küfür zaman zaman eleştiriliyor. Bunun için ne söylemek istersiniz?
Ç.A: Adam geliyor yanıma küfrü eleştirirken bir sürü küfür ediyor. Buna şahit oldum. Dedim ki ‘Senin gibi bir karakteri’ oynadım. Filmde o kadar küfür yok. Küfür etsin diye edince, eğreti duruyor. O zaman zaten çakılıyorsun. Senin seçtiğin karakterde o özellik varsa olur, yoksa sakil duruyor.

Filmin gişesiyle ilgili bir tahmin yada beklentiniz var mı?
Ç.A: Gişeyle ilgili tahminde bulunmak istemem ama şu ana kadar tepkisinden filmin beklendiğini biliyorum. İnşallah iyi iş yapar.
A.K: Rakamsal olarak bir şey söylemiyorum. Zaten hoş da olmaz. Halkımızın seveceğini düşünüyorum.