Cadde KAHRAMANI ŞIMARTIN

KAHRAMANI ŞIMARTIN

18.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Hikayeyi biliyoruz! Bir kahramana aşık oldunuz ve şimdi ilişkiniz ilk zamanlardaki kadar harika değil. Ona kendini yeniden bir kahraman gibi hissettirseniz, biraz şımartsanız ne olur ki?

KAHRAMANI ŞIMARTIN

Partnerinizin kaybolan çekiciliğinin izini mi sürüyorsunuz? Dr. Sabina Dosani ve Peter Cross, ‘İlişkinizi Tazeleyin’ adlı kitapta, eşinizin içindeki kahramanı ortaya çıkarmanın yollarını anlatıyor: “Bu biraz zor olabilir ve çok uğraşmanız gerekebilir. Önce bir kağıt alıp aşağıdaki soruları yanıtlayın: ‘Onu neden seviyorum?’ ve ‘Birlikte olmazsak nelerden yoksun kalırdım?’ İşin zor yanı bu yanıtları eşinizle paylaşmaktır. Yanıt listesini buzdolabının üstüne asmak yerine konuşmalarınızın arasına serpiştirin. Örneğin, eğer eşinizin mizah anlayışını seviyorsanız, esprilerine gülmekle yetinmeyip şu yorumu deneyin: ‘Beni güldürmen çok hoşuma gidiyor. Hiç kimse beni senin gibi güldüremiyor.’ Ya da çocukların uyku saatlerine uymaları konusundaki ısrarını takdir ediyorsanız ona, ‘Kararlı bir baba olmana bayılıyorum. Senin yardımın olmadan çocukları asla yatıramazdım’ gibi şeyler söyleyin.”


1.FİKİR
Bir gününüzü eşinizin ufak kahramanlıklarını fark ve takdir etmeye ayırın. Hiç değilse birkaç gözleminizi dile getirin. Şunun gibi: “Bütün gece bebekle uğraşıp durmana karşın hâlâ bu kadar güzel görünebilmene bayılıyorum”. Günün sonunda eşinizin tepkilerini değerlendirmek için biraz yalnız kalın.


ELLER HAVAYA
Hafızalarda yer eden partiler, gösterişli yemeklerden, pahalı şaraplardan ve bir örnek peçete halkalarından ibaret değil! Başarılı toplantılar, insanlardan, tutkulardan ve beklenmedik mutluluklardan kaynaklanır. Konuklarınızın içkilerini tazelerken, ilişkinizi de tazeleyin. Peki, bir partiye ev sahipliği yapmak ilişkinize ne getirir? Önce oturup her şeyi en ince detayına kadar düşünmek zorundasınız. Kimler çağrılacak? Yücel’ler, Sibel’lerle anlaşabilir mi? Ne pişireceğiz? Ne kadar harcayacağız? Konyak mı, yoksa ucuz şarap mı alacağız? İş bölümüyle ilgili bir liste yapın. Eşinizin yardımını istemeyi öğrenmek, önemli bir aşk dersidir ve ikiniz için de önem taşıyan bir sosyal etkinlik bunu denemenin en iyi yolu. Bir ekip olup, hazırlıklara başlayın.


2.FİKİR
İlle de büyük bir kutlama yapmanız gerekmez. Haydi, her ikinizin de hayran olduğu bir çifti davet edin. Birkaç şişe bira içip köfte yerken uzun süreli aşklarının sırrını öğrenin ve bunlar üzerinde düşünmeye başlayın.

YATAK DEĞİL AŞK ODASI
Gerçekten seksi bir ilişki mi istiyorsunuz? O zaman buna uygun bir yatak odasına ihtiyacınız var. Çamaşır sepetinin çevresinden dolanmak zorunda kalıyorsanız ya da dağ gibi yığılmış dergilerin yıkılmasından çekiniyorsanız özel tutkuların peşinden koşmak zordur. Temiz ve tertipli olmak iyi bir başlangıçtır. Canlı, heyecan verici, etkili ama sakin bir yatak odası için yapmanız gereken sıradan değil, sıra dışı düşünmektir. Dövme demirden dört direkli karyola, etrafa saçılmış yumuşak kadife yastıklar ve antika şamdanlar alın. Ve hiçbir yerde asla basma görünmemeli! Örneğin, oda güneye bakıyorsa ağır perdelerden kaçının ve uyandığınızda sabah güneşinin yaşamınıza girmesini sağlayan daha hafif perdeler kullanın. Odanız küçükse, renkli fenerlerle sıcak, samimi bir hava yaratın. Gümüşi ve beyaz aksesuarlarla desteklenen pastel renkler, düşsel ve sakin bir cennet yaratır. Kaliteli bir duvar kağıdı kullanabilir ve ikinci el mağazalarda bulduklarınızı allayıp pullayabilirsiniz.

3.FİKİR
Eğer henüz küçük çaplı bir değişiklik yapacaksanız, şifonyerin üstüne bir vazo içinde taze çiçekler yerleştirin. İkinizin birlikte çekilmiş birkaç resmini asın ve yeni keten çarşaflar edinin.


HARİKA TOMURCUKLAR
Aşkınızın tomurcuklanmasını mı istiyorsunuz? Bunu çiçeklerle dile getirin. Baştan çıkaran güller sizi yanılgıya düşürmez. Orkideler, yaseminler ve zambaklar da afrodizyak kokularıyla ünlüdür. Ama selofan kağıdına sarılı, solmuş fulyaları en iyisi benzin istasyonunda bırakın. Çiçek, ya çarşıdan alınır ya da kendi bahçeden toplanır.
Çoğu kişi, çiçeklerin yalnızca kadınlar için olduğunu sanır. Sevgilinizin ustabaşı olarak çalıştığı inşaat yerine mor menekşe saksıları göndermeniz hoş karşılanmayabilir. Ama inanın, doğru yöntemi izlerseniz, onun en sevdiği çiçek siz olursunuz! Fazla derin olmayan bir kaptaki kaktüsler makbule geçer ve çoğu iş yerine maço bir görünüm sağlar.

4.FİKİR

Sevgiliniz iş yerinde uzun saatler geçiriyor ve sizi ihmal ediyorsa, ona bir çiçek gönderin. Üzerine ‘İşini önemsediğini biliyorum ve seni destekliyorum’ yazmayı da unutmayın.

SEN SUS ELLERİN KONUŞSUN

Kelimeler harikalar yaratır ama parmaklarınız dilin erişemeyeceği yerlere kadar uzanabilir. En hafif dokunuş, fiziksel bir konuşmadır. Onun yanağını okşarsanız, parmaklarınızı kaşlarının üzerinde gezdirmeden önce kolunuzu sıkmasını bekleyin. Birbirlerini çekici bulan kişiler arasında sadece parmakların birbirine dokunması bile şok dalgaları yaratır. Parmak uçlarınızla eşinizin avucunda, dirseğinin iç kısmında ya da ensesinde küçük daireler çizmeyi deneyin. Bunu herhangi bir yerde yapın, otobüs beklerken ya da süper markette kasa kuyruğundayken. Böylece, eşiniz yalnızkenbunun aynı zevki vermediğini fark edecektir. Çok akıllıca bir numara! Kollarınızı dolayın, başınızın tepesinden ayak ucunuza kadar her yanınız birbirine değsin ve karınlarınız birbirine yapışsın. Birlikte nefes alın, sokulun ve iç geçirin. Bu gerçek bir kucaklamadır.

5.FİKİR
Konuşmaya başlamadan önce eşinize dokunun. Eğer mutfakta bulaşık yıkıyorsa sessizce yaklaşın ve ellerinizi midesinin üzerinde kavuşturup onu kucaklayın. Kız arkadaşınız işten eve geldiğinde sorular sormak, şikayetler sıralamak yerine onu uzun uzun kucaklayın.

Yazarlar