Cadde Kanserli çocuklara umut konseri

Kanserli çocuklara umut konseri

15.10.2010 - 17:09 | Son Güncellenme:

.

Kanserli çocuklara umut konseri

Verdikleri konserlerde yer yerinden oynayan, herkesin büyük bir heyecanla izlediği üç tenor; Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar; şimdi de KANSERLİ ÇOCUKLARA UMUT VAKFI (KAÇUV) çocukları için Aya İrini’de sahne alacak. 1 Kasım Pazartesi akşamı Şef Naci Özgüç yönetiminde Maltepe Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın (MBSO) eşlik edeceği sanatçılar, bu özel gecenin tüm gelirini KAÇUV’un inşaatını sürdürdüğü “Aile Evi”ne bağışlayacaklar.

Ülkemizde her yıl yaklaşık 2000 çocuk kansere yakalanırken, sevindirici bir biçimde günümüzde bu çocukların yüzde 80’i iyileştirilebiliyor. Ancak bilindiği gibi kanser, tedavisi uzun süren masraflı bir hastalık ve birçok aile tedavi masraflarını karşılayamıyor.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Servisi’nde çocukları tedavi gören aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle 2000 yılında kurulan KAÇUV; “Maddi sorunları nedeniyle tedavisi aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamak” üzere çalışmalarını Prof. Dr. İnci Yıldız başkanlığında 10 yıldır aralıksız sürdürüyor. Bu süreçte; Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji polikliniği ile, hasta odalarını yenileyen, bazen 6 ay hastanede yatmak zorunda olan çocukların hastanede yatılı kaldıkları süreyi eğlenerek ve öğrenerek geçirmelerini sağlamak için “oyun odası” yapan KAÇUV, her yıl tüm servisin tadilatını ve bakımını da gerçekleştiriyor. KAÇUV şimdi de “Aile Evi” adında bir merkezi hayata geçirmeye hazırlanıyor.