Cadde Kapanış konseri Erkin Quartet'ten

Kapanış konseri Erkin Quartet'ten

04.11.2017 - 14:31 | Son Güncellenme:

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliği ile düzenlediği 3. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi ve Sergisi, Erkin Quartet'in konseriyle sona erdi.

Kapanış konseri Erkin Quartetten

30 Ekim-3 Kasım 2017 tarihleri arasında DEÜ Devlet Konservatuvarı Çalgı Yapımı Anasanat Dalı öğretim üyesi ve Türkiye'nin batı tarzı ilk ve tek yay yapımcısı Murat Ufuk Güler ile koleksiyoner/yayın evi sahibi Andy Lim öncülüğünde düzenlenen 3. Uluslararası Keman ve Yay Yapımı Atölyesi ve Sergisi'nde, önemli ödüllerin sahibi keman yapımcıları Nicolas Gilles ve Wolfram Neureither görev aldı. Ege, Bülent Ecevit, İstanbul Teknik ve Anadolu üniversitelerinden gelen öğrenciler ve koordinatör akademisyenler Gilles ve Neureither yönetiminde bu yıl bir viyola yaptı.

Haberin Devamı

30 Ekim Pazartesi akşamı MÜZİKSEV'de Türk keman yapımcılarının keman, viyola ve viyolonsellerinden oluşan sergi ve Mimar Sinan Kontrbas Quartet'in konseri ile başlayan etkinlik, 3 Kasım'da tamamlanma aşamasına gelen viyolanın sergilenmesi ve Erkin Quartet'in konseriyle sona erdi.

Konser öncesi atölyeye katılan öğrencilere ve sergide yer alan keman yapımcılarına katılım belgeleri İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper ve Murat Ufuk Güler tarafından sunuldu. Sergi süresince izleyicilerin oylarıyla seçilen 'En güzel sesli keman' için Cem Dertsiz'e, 'En güzel sesli viyola' için Zafer Güzey'e ve 'En güzel sesli çello' için İsmail Kaya'ya özel sertifika verildi.