Cadde Karadayı 99. bölüm için heyecan doruktaydı - izle

Karadayı 99. bölüm için heyecan doruktaydı - izle

23.02.2015 - 10:56 | Son Güncellenme:

ATV ekranının vazgeçilmez dizisi Karadayı dün akşam efsane bir bölüm ile izleyenleri ekrana kilitledi. Pazartesi günlerinin vazgeçilmez dizisi Karadayı 99. bölümde neler oldu? İşte Karadayı son bölüm detayları ve merak ettikleriniz...

Karadayı 99. bölüm için heyecan doruktaydı - izle

Kenan İmirzalıoğlu ile Bergüzar Korel'in başrollerinde yer aldığı Karadayı dizisinin 99.Bölümü dün akşam ekrana geldi. Merakla beklenen Karadayı 99. bölüm yayınlandı. Dizide mafya, bazı siyaset ve yargı mensuplarının görevlerini kötüye kullanarak yasadışı yapılaşmaya gittikleri anlatılmaktadır. Bu yapılaşma etrafındaki masum insanlara da zarar vermektedir.

Haberin Devamı

Yayın hayatına başladığı ilk haftalardan itibaren Yunanistan'da çok popüler olmuştur. Yunanistan'ın en çok satan dergisi Tiletheatis'de Karadayı'yı Türkiye'de ilk yayınlandığı günlerde keşfetti. Haftalık basılan dergi Türkiye'de 18'inci bölümü yayınlandığı günlerde diziyi 12 kez kapağına taşıdı ve dizinin DVD'lerinin de dağıtımını üstlendi.

KARADAYI SON BÖLÜM İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Karadayı 99. bölüm 2. fragman;



Sarı Cemal'in adamları evdeki kişinin Mahir olduğunu düşünerek kurşun yağdırmaya başlarlar. Neye uğradığını şaşıran Feride korkuyla yatağın altına saklanır. Kurşunlardan kurtulmuş olsa da tehlike devam etmektedir. İçeri girip Mahir'in ölüp ölmediğinden emin olmak isteyen Kandemir ve adamları evi aramaya başlar. Mahir zamanında eve yetişmeyi başarabilecek midir?

Evi taratıp kendisini öldürmek isteyen kişinin Sarı Cemal olduğundan emin olan Mahir, onu bulmak için işlettiği eve gider. Mahir'in kapıya dayandığını anlayan Sarı Cemal köşkten kaçmayı başarır. Mahir köşkü ele geçirip Sarı Cemal'e haber gönderir. Sarı Cemal, karşısına çıkmazsa Mahir köşkü yakacaktır.

Karadayı 99. bölüm 1. fragman;



Sarı Cemal'in ise buna hiç cesareti yoktur. Olaylar çığırından çıktıkça paniğe kapılan Sarı Cemal kabadayılardan yardım ister. Beklediği desteği bulamayınca da Seyis'le Sosyete Yusuf'a haber yollar. Eğer Mahir'i durdurmazlarsa, Mahir'e annesinin ve torun Nazif'in ölmesine neden olan bombayı Sosyete Yusuf'un koydurttuğunu söyleyecektir. Sosyete çok öfkelenir ve Belgin'den Sarı Cemal'i bulmasını ister. Sosyetenin Sarı Cemal'i öldürteceğini anlayan Belgin yeni bir oyun peşindedir. Sarı Cemal'i Mahir'e bildiklerini anlatması konusunda ikna etmeyi başarır.

Dizide 950 farklı mekan ve 9 bin 500 adet kostüm kullanıldı;

Haberin Devamı

ATV ekranlarının reyting rekortmeni dizisi 'Karadayı', üç sezondur izleyiciyle buluşuyor. Dizide bugüne kadar 950 farklı mekan ve 9 bin 500 adet kostüm kullanıldı.

Ay Yapım tarafından çekilen; Uluç Bayraktar ve Cem Karcı'nın yönetmenliğini üstlendiği, Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel ve Çetin Tekindor'un başrollerinde yer aldığı 'Karadayı', üçüncü sezonunda izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Senaryosunu Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat'ın yazdığı, ATV'nin reyting rekortmeni dizisi 'Karadayı'nın gelecek hafta pazartesi günü 100'üncü bölümü ekrana gelecek. Dizinin üç sezonluk analizi şöyle:

9 bin 800 sayfa yazıldı;

- Sema Ergenekon ve Eylem Canpolat 'Karadayı' için bugüne kadar 9 bin 800 sayfa yazdı.

- Bugüne kadar 950 farklı mekan kullanıldı. Dizinin 25-30 arası sabit mekanı var.

- Döneme ait mobilyaların da kullanıldığı 'Karadayı'da bugüne dek 80 adet antika eşya kullanıldı.
- 90 kişilik bir teknik ekiple 35 kişilik sabit oyuncu kadrosunun üretimi olan ve her bölümde 300'e yakın figüranın yer aldığı 'Karadayı'da bugüne dek bin 900'ün üzerinde insan geldi geçti.

- 'Karadayı'da şimdiye kadar 25 karakter senaryo gereği ekrana veda etti.

- Kostüm, dekor ve mekan kullanımlarında gösterdiği çeşitlilikle dönem dizisi olmanın hakkını veren 'Karadayı', 1970'li yılların kostüm anlayışını incelikli bir çalışmanın sonucunda ekrana getiriyor. 'Karadayı'da bugüne dek tüm oyuncular için 9 bin 500 adet kostüm, 4 bin 750 çift ayakkabı kullanıldı.

- Dönemin saç modasının biricik unsuru olan topuzlar, 'Karadayı'da yeniden gün yüzüne çıktı. Bergüzar Korel'in hayat verdiği 'Hakime Feride Şadoğlu' için uygulanan modeller günümüzde de kadınların tercihleri arasına yerleşti. Bugüne dek 980 topuzun yapıldığı 'Karadayı'da 9 bin 800 adet firkete kullanıldı.

- En az kostümleri kadar dönemin arabalarıyla da dikkat çeken dizinin her bölümünde 20 kadar farklı araba kullanılıyor.

- 'Karadayı'da çekilen silahlar, namlunun ucundan çıkan kurşunlar her zaman izleyiciyi şoke etti. Dizide bugüne dek 20 adet farklı silah kullanıldı.

- 'Karadayı'da kederin de, neşenin de simgesi haline gelen 350 şarkı çalındı, söylendi.

- Kenan İmirzalıoğlu fanatikleri, Bergüzar Korel hayranları, iddialı bir senaryo, usta oyunculuklar, özenli çekimler. Sonuç halktan gelen ödüller.... 'Karadayı', bugüne kadar ülkenin önde gelen eğitim kurumları ve sektörel oluşumlarının düzenlediği ve sonuçları halk oylamasıyla belirlenen ödül organizasyonlarında 35'in üzerinde ödüle layık görüldü.

Onlarca ülkede;

'Karadayı', sadece Türkiye değil, Ortadoğu, Balkan ve Orta Asya coğrafyalarında da dizi izleyicilerinin favorisi yapımlar arasında yer alıyor. Uluslararası başarılarıyla da kendinden söz ettiren dizinin, yayınlandığı ilk sezonundan bu yana 40 ülkeye satışı yapıldı. Dizinin oyuncularıyla ilgili haberler farklı ülkelerin basınında da sık sık kapaktan yer buluyor. 'Mahir' ile 'Feride'nin en sevdikleri yer olan muhteşem manzaralı çay bahçesinde bugüne kadar neler yaşandı neler... Demliği kaynamaya devam eden 'Karadayı'nın setinde bugüne dek 380 bin bardak çay içildi.