Cadde Kaybettiği babasını notalarla andı

Kaybettiği babasını notalarla andı

11.04.2017 - 12:23 | Son Güncellenme:

Adana’da beşinci kez düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı yurt içinden ve yurt dışından gelen binlerce konuğun yanı sıra ünlü simaları da ağırladı.

Kaybettiği babasını notalarla andı

Baharın gelişini müjdeleyen portakal ağaçlarının çiçek açtığı dönemde düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'na iş, sanat ve cemiyet dünyasının önde gelen isimleri katıldı. Adana’ya gelen isimler arasında Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Bedri Baykam, Menderes Samancılar, Emre Karayel, Yaprak Özdemiroğlu, Hepgül Özdemiroğlu, Timur Savcı, Arif Keskiner, Erdal Cindoruk, Rıza Akın, Murat Hasarı, Faruk Tınaz, Levent Veziroğlu, Selma Türkeş, Nilüfer Bıyıklı ve Levent Özdilek vardı.

Haberin Devamı

Bu yıl Merkez Park’ta oluşturulan özel bir alanda kutlanan Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’da büyük bir şölen havası yaşattı. Alanda kurulan sahnede bir çok konser, dans etkinlikleri düzenlendi. Oluşturulan stantlarda yöresel ürünler sergilendi.

ATTİLA ÖZDEMİROĞLU'NU ANMA KONSERİ

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden ünlü besteci, söz yazarı ve müzisyen Attila Özdemiroğlu muhteşem bir konserle anıldı. Mimar Sinan Anfi Tiyatro’da binlerce kişinin katıldığı konserde sahne alan Nükhet Duru, Meltem Cumbul, Güvenç Dağüstün ve Gripin, Attila Özdemiroğlu’nun dillerden düşmeyen bestelerini Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirdiler.

Usta sanatçının kızı Lara Özdemiroğlu, konserde piyanonun başına geçerek, kaybettiği babasını notalarla andı. Sanatçının eşi Hepgül Özdemiroğlu ise konser boyunca duygulu anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Nükhet Duru, konserde seyircilerin isteklerini geri çevirmeyip uzun süre sahnede kalırken, Meltem Cumbul ile Güveç Dağüstün’ün düeti izleyenlerden büyük alkış aldı. Gripin grubu da söyledikleri Attila Özdemiroğlu besteleriyle konsere farklı bir hava kattı. Portakal çiçeklerinin kenti saran büyülü kokusu eşliğinde gerçekleştirilen anma konserinde Özdemiroğlu’nun 'Sevda' isimli bestesi binlerce kişini oluşturduğu büyük koro eşliğinde hep bir ağızdan söylendi.