Cadde 'Kendimi yenilemeye çalışıyorum'

'Kendimi yenilemeye çalışıyorum'

31.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en çok sahne alan şarkıcılarından Altay, “İşimi çok seviyorum ve kendimi, mesleğe başladığım ilk günden beri sürekli yenilemeye çalışıyorum” dedi.

Kendimi yenilemeye çalışıyorum

Altay, yeni parçası ‘Keşke Aramasaydın’la müzikseverlerin karşısına çıktı. Sürekli sahne aldığı için kendisine iyi baktığını söyleyen şarkıcı, “Haftada birkaç gün spor yapıyorum. Sigara ve içki kullanmıyorum. Sahneye çıkmadan önce yürüyüş yapmaya çalışıyorum” dedi. Altay’la yeni single’ı, müzik sektörü ve aile hayatını konuştuk.
‘Keşke Aramasaydın’ın hikayesi nedir?
Bir şarkı arayışı içerisindeydim ve uzun zamandır birlikte çalıştığımız Ayla Çelik beni aradı. Yazdıklarından birinin boşa çıktığını anlattı. Parçayı dinledim ve hemen arayıp, başkasına vermemesini söyledim. Daha sonra provasını yaptık ve bize çok yakıştı.
Şarkı seçimlerini nasıl yapıyorsunuz?
Öncelikle benim beğenmem lazım ama bu tek başına yeterli değil, çünkü projelerimize ekip halinde karar veriyoruz. Ben beğendikten sonra eşime, kızıma, menajerime, orkestra arkadaşlarıma ve prodüktörümüz Polat Yağcı’ya dinletiyorum.
Klip çekimleriniz, kötü hava şartlarından dolayı beş kez ertelendi. Sonunda klip nasıl çekildi?
Kemal Başbuğ’la klibi çekmeye karar verdiğimizde bir senaryo fikri oluşturduk ve kamera karşısına geçtik. Montajladıktan sonra istediğimiz gibi olmadı. Bazı değişiklikler yapıp, yeniden çekmeye karar verdik. Tam başlayacakken iki defa kar yağdı. Kemal rahatsızlandı. Beşinci defa ise, “Bugün kar da yağsa çekeceğiz” dedik ve bitirdik.
En çok sahne alan sanatçılardan birisiniz. Sırrınız nedir?
Bir sırrı yok. İşimi çok seviyorum ve kendimi, mesleğe başladığım ilk günden beri sürekli yenilemeye çalışıyorum. Repertuvarımı ve şarkı söyleme şeklimi de yeniliyorum.
Kendinizi ve sesinizi nasıl koruyorsunuz?
Haftada birkaç gün spor yapıyorum. Sigara ve içki kullanmıyorum. Sahneye çıkmadan önce yürüyüş yapmaya çalışıyorum.

‘Eşim
en büyük
destekçim’


Müzik sektörünün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Sektörün durumu çok kötü gibi gözükse de güzel gidiyor. Çünkü çeşitlilik var. Bu da rekabeti artırıyor. Bu yüzden, müzik sektörünün çok iyi durumda olduğunu düşünüyorum. Dijitalleşmek, bu sektörü daha da iyi hale getiriyor, çünkü her şey ölçülebilir duruma geliyor.
İstanbul dışında da birçok konser veriyorsunuz. Eşiniz Gülsüm Biber durumu nası karşılıyor?
Eşim, en büyük destekçim. İşimle alakalı, hiçbir engellemesiyle karşılaşmadım. Ben ne kadar çok çalışırsam, o kadar başarılıyım demektir. Bunda eşimin ve ekibimin de payı var. Biz bir aileyiz. O yüzden eşim, kıyafetimden repertuvarıma kadar her şeyimle ilgilenir. Buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.