Cadde Kıtlık’ta Brosnan başrolde

Kıtlık’ta Brosnan başrolde

28.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Osmanlı İmparatorluğu’nun kıtlık yaşayan İrlanda’ya yardım etmesini konu alan “Kıtlık” filminde Pierce Brosnan başrolde oynayacak

Kıtlık’ta  Brosnan  başrolde

Türk senarist ve yapımcı Ömer Sarıkaya, İrlanda’da Drogheda kasabasına bir ziyareti sırasında gördüğü “Osmanlı’ya teşekkür” plaketinin ardından Famen-Kıtlık adlı yeni film projesine gönül verdiğini söyledi. Filmin hikâyesinde 1847 yılında büyük bir kıtlık yaşayan İrlanda’ya Osmanlı İmparatorluğu’nun yardım etmesi anlatılıyor. Türk denizci Fatih ile İrlandalı köylü kızı Mary’nin aşkının da filmin konusunda yer aldığını belirten Sarıkaya, “Film kıskançlık, ihanet ve onur hakkında. Bu senaryo ile dünyaya Osmanlı’yı tanıtacağız. Özellikle batı dünyasına Osmanlı’nın işgalci, zorba ve barbar olmadığını gösterecektir” dedi.
Ömer Sarıkaya, Milliyet’e filme ilişkin özel açıklamalarda bulundu:

Hollanda da mı yaşıyorsunuz?

Aslen Batmanlıyım. 22 önce Hollandaya gittim. Turizmle uğraşıyorum.

Haberin Devamı

Senaristlik nasıl başladı?

Mesleğim turizm ama yazmaya hep meraklıydım. Daha önce de kısa metrajlı filmler yaptım.

Kıtlık filmi projesi nasıl oluştu?

Bir gün Dublin’in 50 km uzaklığında Drogheda kasabasına gittiğimde İrlandalıların Osmanlı’ya teşekkür eden bir plaketi astıklarını gördüm. Çok duygulandım. Bana bu kadar dokunan hikâyeyi araştırmaya başladım.

Çekimler ne zaman başlayacak?

Film iki bölümden oluşuyor. 2013 nisan ayında birinci bölümün çekimlerine başlanacak. 2014’de vizyona girecek. İkinci bölümün çekimlerine de 2015’in ortalarında başlanılacak ve 2016’da vizyona girecek.

Kimlerin oynamasını düşünüyorsunuz?

Pierce Brosnan’ı kesin alacağız, kendisi hem İrlandalı hem de Drogheda’lı. İrlanda kültür bakanı da onu istiyor. Türkiye’den İbrahim Çelikoğlu, Kenan İmirzalıoğlu’nun menajeri ile görüşmeler yapıyoruz. Türkan Şoray’a teklif götürmeyi planlıyorum.(Fatih’in annesi rolü için). Ayrıca Kazım Körmükçü de var.

Haberin Devamı

Yönetmenler kim olacak?

Yabancı yönetmenlerle çok görüştüm. Birinci yönetmenin İsmail Güneş olmasına karar verdik. Kendisi Oscar yolunda. İkinci yönetmen Alan Walsh olacak.

İrlandalılar size karşı nasıl?

Önümüzdeki ay İrlanda cumhurbaşkanı ile görüşeceğim. İrlandaya gittiğimde neredeyse kırmızı halı serecekler bana.