Cadde 'Kötüyü oynamaktan keyif alıyorum'

'Kötüyü oynamaktan keyif alıyorum'

12.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

‘Yüzleşme’ dizisinin acımasız Battal’ı Mesut Akusta, “Kötü karakterleri canlandırmaktan keyif alıyorum. Olumsuz yorumlar da motive ediyor, mesleğimi iyi yaptığımı hissettiriyor” dedi.

Kötüyü oynamaktan keyif alıyorum

Kanal D’nin yeni dizisi ‘Yüzleşme’yle ekrana dönen Mesut Akusta, “Sırlar ve sürprizlerle dolu bir hikaye. Seyircimiz bir sonraki bölümü merakla bekleyecek” diyor. Alanya’da çekimlere devam ettiklerini söyleyen oyuncuyla yeni projesini, ailesine olan düşkünlüğünü ve kötü adam rollerini sevdirmesinin sırlarını konuştuk.
Yeni diziniz hayırlı olsun. ‘Yüzleşme’ sizin gözünüzden nasıl bir proje?
Ekip, yönetmenlerimiz ve senaryo şahane. Uyumluyuz, gayet güzel anlaşıyoruz. ‘Yüzleşme’, sırlar ve sürprizlerle dolu bir hikaye. Her bölüm senaryosunu okuduğumda, ‘Bunun arkasından ne gelecek?’ diye merak ediyorum. Seyircimizin de izlerken keyif alacağını ve bir sonraki bölümü merakla bekleyeceğini düşünüyorum.
Canlandırdığınız Battal Torosoğlu karakterini anlatır mısınız?

Kötüyü oynamaktan keyif alıyorum
Alanya’nın güçlü ve geçmişi eşkıyalığa dayanan bir ailesine mensup... Gözlerden uzak, sıradan ve iyiliksever olarak görünüyor fakat kanunsuz bir imparatorluk kurma çabasında. Hayattan da zevk almasını bilen bir karakter.
Yine acımasız bir karakteri oynuyorsunuz. Kötü adam rollerinin üzerinize yapışması sizi endişelendiriyor mu?
Kötü karakterleri canlandırmaktan keyif alıyorum. Her zaman söylediğim gibi iyiler, kötüyü iyi oynar. Kötü olmasına rağmen oynadığım rolleri seyirci seviyor ve sahipleniyor. Bu sebeple projelerde bu tarz karakterler olduğu zaman akla gelen ilk isim oluyorum. Ama üzerime yapıştığını düşünmüyorum. ‘Börü’ dizisinde ve filminde, iyi, dürüst ve vatansever birini canlandırmıştım.
Alanya’da çekimler nasıl gidiyor?
Şahane! Aslen bu toprağın insanına yakınım, ben de yörüğüm. Konya Karaman, Ermenek doğumluyum. İki aydır Alanya’dayız, çekimlerimiz çok keyifli sürüyor.
Aileniz İstanbul’da. Git-gel zor olmuyor mu? Nasıl bir düzen kurdunuz?
Eşimi ve kızımı çok özlüyorum, maalesef uçağa binemediğim için onlar Alanya’ya geliyor. Bu şekilde hasret gideriyoruz.
İnternetteki sözlüklerde sizin için “Rolünü o kadar iyi oynuyor ki, hakikaten kendisine gıcığım” yazmışlar. Sokakta, sosyal medyada nasıl yorumlar alıyorsunuz?
Açıkçası kötü yorumlar beni motive ediyor, mesleğimi iyi yaptığımı hissettiriyor. Sokakta da olumlu karşılıyorlar...
Her ne kadar kişisel olarak tanımasalar da sosyal medyada olumlu tepkiler alıyorum.

‘Evlenince hayatıma düzen geldi’
Şu an hayatınızın nasıl bir dönemindesiniz?
İçinde bulunmaktan keyif aldığım bir projede oynuyorum. Sevdiğim ve mutlu olduğum bir ailem var. Benim için her şey keyifli. Diğer yandan yakın zamanda annemi kaybetmiş olmanın verdiği hüzün ve özlem var.
Evlilik nasıl gidiyor?
Hayatıma düzen geldi. Bekarken biraz kendini salıyorsun ama evlenince daha sağlıklı bir durum oluşuyor. Özgürlüğe düşkün bir insan olarak zorlanıyorsun ama alışıyorsun. Evlilikle ilgili sabrımın olmayacağını düşünüyordum ama Şafak’ı tanıdıktan sonra her şey değişti. Mutlu bir evliliğim var.
Baba olmak ne değiştirdi?
Koşulsuz sevgi... Hayatımın en değerli varlıkları, eşim ve kızım.


‘Sabırlı
olunmalı’

Kızınızın oyuncu olmasını ister misiniz?
Pek istemiyorum ama büyüyünce kendisi karar verecek. Ben de onun kararına saygı duyacağım ve destekleyeceğim. Çünkü kızım benim için çok kıymetli.
Oyuncu olmak isteyen gençlere neler tavsiye edersiniz?
Çok okumalı ve araştırmalılar. Yeteneklerini geliştirmek için kendilerini eğitmeli ve üzerine çalışmalılar. Sabırlı davranmalı ve istikrarlı olunmalı.