Cadde Lale Belkıs: Kötü kadın rollerini hiç sevmedim!

Lale Belkıs: Kötü kadın rollerini hiç sevmedim!

12.01.2020 - 12:46 | Son Güncellenme:

Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Lale Belkıs, Hülya Koçyiğit’in sunduğu 'Film Gibi Hayatlar' programına konuk oldu. Yeşilçam filmlerinde canlandırdığı kötü kadın karakterlerini sevmediğini söyleyen Belkıs, o yıllara dair samimi açıklamalar yaptı.

Lale Belkıs: Kötü kadın rollerini hiç sevmedim

TRT2 ekranlarında Hülya Koçyiğit'in sunumuyla ekranlara gelen 'Film Gibi Hayatlar' programının bu haftaki konuğu, Lale Belkıs oldu. Programda eski günleri anlatan Belkıs; Lale isminin kendisine nasıl verildiğinden bahsetti.

Haberin Devamı

Ünlü oyuncu, mankenlik yıllarında yaptığı 62 günlük gemi yolculuğu sırasında Hakkı Devrim'in, "Gemide iki Belkıs var. Sen lale gibisin' diyerek kendisine Lale adını verdiğini söyledi.

Rol aldığı sinema filmlerinde hep kötü karakteri olan kadınlara hayat verdiğini belirten Belkıs, "Oynadığım filmlerde hiçbir zaman kimsenin eşi olmadım, hiçbir filmimde evlenmedim" diye konuştu. Yeşilçam'ın kötü kadını olarak anılmayı sevmediğini de söyleyen oyuncu şöyle devam etti: "Ben niye kötü kadını oldum ki Yeşilçam'ın? Ben de sevdim, sizler gelip elimden aldınız. Her rolü oynarım ama kötü kadın olmayı sevmiyorum."

Lale Belkıs: Kötü kadın rollerini hiç sevmedim

Kariyer yolculuğunda hiç kimseden destek almadığını belirten usta oyuncu, “Ben hep doğru yoldaydım, ailemin istemediği hiçbir şey yapmadım, benimle hep gurur duydular. Destek olmaya gerek duymadılar, yönlendirmediler” dedi. 41 yıl evli kaldığı eşi Yalçın Otağ’ı 2014 yılında kaybeden Belkıs, “O gittiğinden beri kendimi çok yalnız hissediyorum. Yalçın bu şarkımı çok severdi” diyerek 'Yalnızlığımı Hissettiğim Zaman' şarkısını programda söyledi. Telif haklarıyla ilgili de konuşan oyuncu, “O kadar filmim oynuyor ama bir kuruş alamıyorum. Eşimin rahatsızlandığı dönemde 5 evimi de sattım, kimseye muhtaç değilim” dedi.

Haberin Devamı

Lale Belkıs, ‘Ateş Böceği Yalçın’ olarak bilinen komedyen Yalçın Otağ’la 41 yıl evli kaldı.